Carsten Jensen
Den første sten


  

Fakta

ISBN: 9788275477550
Utgivelsesår: 2016
Oversetter: Håvard Syvertsen
Innbundet


kr 399,-
Kjøp boka

Ebok: kr 249,-
Kjøp eboka


Carsten Jensen er tilbake med en internasjonal begi­venhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han gjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begyn­ne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake med Den første sten – en storslått, klassisk roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller.Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktva­kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opple­ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven­de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder?

Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjo­ner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stam­mejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske le­sere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.

PRESSEOMTALE

Danske Carsten Jensens roman «Den første sten» er et storslått verk, med thrillerens spenning og dokumentariske elementer som kvalitetssikrer bakgrunnsstoff og historie.
Turid Larsen, Dagsavisen

Den første sten er en kraftprestasjon, gjort av den samme type materiale som krigslitteraturens klassikere skapes av (..) den tilhører de bøker som helt garantert får et langt liv i den enkelte lesers bevissthet og i fremtidige diskusjoner rundt danskenes engasjement i Afghanistan. Kanskje blir den også en internasjonal bestselger»
Berlingske 

  

Bokens portrett av Afghanske kvinner og barn er rystende, og dens perspektiver gjelder ikke bare krigens virkelighet, men også de mange formene for teknologisk uvirkelighet som inngår i våre alminnelige sivile liv (..) Carsten Jensen har skrevet den hittil beste danske boken om Afghanistankrigen – spennende og viktig på samme tid»
Politiken

Jensen leverer et psykologisk sterkt portrett av danske soldater (..) Denne boken burde være pliktlesning for politikere og alle de danskene som sitter rundt kaffebordet og hyller krigen, soldatene og rettferdigheten»
Nordjyske stiftstidene

Den første sten er mye mer enn en treffsikker roman, den er også et skarpt debattinnlegg»
Jyllands-posten

 

Carsten Jensen

Carsten Jensen er forfatter og journalist. Han har skrevet essays, romaner og reisebøker. Han har gjennom årene mottatt flere priser og legater.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top