Jón Kalman Stefánsson
Gutten


  

Fakta

ISBN: 9788232800001
Utgivelsesår: 2015
Oversetter: Tone Myklebost
Pocket


kr 249,-
Kjøp boka


Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte: tre fantastiske romaner i en samlet utgave.

Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Det har vært slik i hundrevis av år, det har alltid vært like hardt, og like farlig. Bare Bardur kan tenke seg et annet liv. Det er derfor han bærer en bok i sekken. Ved siden av ham sitter Gutten. Han har knapt begynt å leve, og nå må han forstå døden. Er det slik det er å være mann, å være menneske? Og hvordan kan man fortelle om det?

Jón Kalman Stefánssons tre romaner om Gutten har begeistret lesere og kritikere både i Norge og internasjonalt de siste årene. Nå gis de for første gang ut i samlet utgave. Sammen er de tre bøkene fra Island et enestående epos om lykke og ulykke, om himmelen og bølgene, om sorgen og kjærligheten, om alle menneskenes drømmer i en liten fiskerlandsby ved havet en gang for litt over hundre år siden. Og om en gutt som er nødt til å bli voksen i en hard, men samtidig uforståelig vakker verden.

PRESSEOMTALE

Dette er litteratur av aller ypperste klasse. Sterkt billedskapende språk i kombinasjon med evig aktuell tematikk er en uslåelig kombinasjon.
Sindre Hovdenakk, VG

Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.
Gabriel Vosgraff Moro, VG

Den vakreste boka jeg har lest på mange år. Islandske Jón Kalman Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del.
Cathrine Krøger, Dagbladet

At noen kan skrive så vakkert, så klokt, så lysende om livet, døden og kjærligheten!
Henriette Bacher Lind, Jyllands-Posten

En genistrek av en bok, på samme tid fullstendig moderne og helt tidløs. Bokhøsten kan avlyses for min del. Bedre enn dette blir det ikke.
Fartein Horgar, Adresseavisen

 

Jón Kalman Stefánsson

Jón Kalman Stefánsson er født i 1963 og bor i Mosfellsbær på Island. Han innledet sitt forfatterskap som lyriker i 1988.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

BLA I BOKABack to top