Paul Kalanithi
Når pust blir til luft


  

Fakta

ISBN: 9788232800902
Utgivelsesår: 2016
Oversetter: Tiril B. Aakre
Innbundet


kr 369,-
Kjøp boka

Ebok: kr 199,-
Kjøp eboka


Paul Kalinithi var akkurat i ferd med å avslutte et tiår med spesialutdannelse som nevrokirurg da han selv fikk diagnosen uhelbredelig lungekreft. Fra å være en yrkesaktiv lege som behandlet dødssyke mennesker, ble han fra en dag til den neste selv pasient og henvist til en kamp for sitt eget liv. Utsiktene til et spennende yrkesliv, en lysende karriere innenfor medisinen og et familieliv forsvant med ett som dugg for solen.

Når pust blir til luft er et selvportrett som utfolder seg i to sammenhengende, men svært ulike deler: Den første delen handler om en ung og filosofisk anlagt medisinstudent som søker legekallets egentlige mening og de biologiske livsprosessenes hemmeligheter, og som senere spesialiserer seg innen hjernekirurgi, det mest kritiske stedet for den menneskelige identitet. I andre halvdel av boken er legen selv blitt pasient og konfronteres med sin egen snarlige død.

Boken utspiller seg som en refleksjon over denne transformasjonen, og over essensielle spørsmål som: Hva gjør livet verdt å leve når man står ansikt til ansikt med sin egen død? Hva gjør du når framtiden opphører og alle ambisjoner i livet må tenkes på nytt? Hva  innebærer det å bli far, å sette et liv til verden, vel vitende om at ens eget liv snart er over? Dette er noen av spørsmålene Kalinithi behandler i denne helt unike teksten. Når pust blir til luft er en uforglemmelig og livsbejaende refleksjon over møtet med døden og forholdet mellom lege og pasient, skrevet av en begavet forfatter med førstehånds erfaring fra begge sider.

Paul Kalanithi døde i mars 2015, 37 år gammel, mens han fortsatt skrev på denne boken.

PRESSEOMTALE

Jeg garanterer, denne boken er det ikke mulig å bli ferdig med etter endt lesning.
The New York Times

Til tross for det mørke bakteppet er dette rett og slett en inspirerende bok.
The Washington Post

Tankevekkende og gripende ... Kalanithi var en dypt tenkende og lidenskapelig mann, og om hans død er et stort tap for medisinen, er boken han la igjen til oss, et sjeldent verdifullt testamente.
The Guardian

 

Paul Kalanithi

Nevrokirurg og forfatter Paul Kalanithi har skrevet den internasjonale bestselgeren "Når pust blir til luft".
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top