Simen Agdestein
Tenkesport De fire store: Sjakk, Shogi, Go og Xiangqi


  

Fakta

ISBN: 9788232800841
Utgivelsesår: 2016
Innbundet


kr 369,-
Kjøp boka


I denne boka legger stormester i sjakk, Simen Agdestein, ut på en ferd han snart vil angre på. Agdesteins kunnskaper om sjakk er uomtvistelige, men han er blank på de andre spillene. Snart oppdager han at det er flere enn sjakkgudinnen Caissa som har tiltrekningskraft.

I Tenkesport legger stormester i sjakk, Simen Agdestein ut på en farefull ferd. Etter å ha innviet oss i sjakkens hemmeligheter, underlegger han seg nye brikker og regler. Mens sjakk spilles over hele verden, er tyngdepunktet for tenkesportens øvrige disipliner øst i Asia. Der er det shogi, xiangqi og go som er de store strategispillene.

Alle spillene har tålt tidens tann. Alle har røtter tilbake i tidlig middelalder. Og likhetstrekkene er mange. Det kjempes om konger, tårn, løpere og bønder, men i bunn og grunn handler det om å overliste motstanderen i åndelig gladiatorkamp. Hver av bokens fire deler avsluttes med et kommentert mesterparti fra spillets stjerner.

Her er ingen trøst å finne: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene, flaks spiller ingen rolle, den beste vinner alltid. Men sikten åpner seg for den som vil lære verdens største strategispill av en av tenkesportens mestere.

 


 

Simen Agdestein

Simen Agdestein (født 15. mai 1967 i Asker) er en norsk sjakkspiller og tidligere fotballspiller på eliteserienivå og på landslaget.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top