Dave Goulson
Mitt liv med humler (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788232801190
Utgivelsesår: 2016
Oversetter: Halvor Kristiansen
Pocket


kr 169,-
Kjøp boka


 

Som barn var biolog Dave Goulson nesten besatt av alle former for natur- og dyreliv. Han samlet på alle typer insekter, men det var humlene som fascinerte ham aller mest. I Mitt liv med humler forteller Goulson om sine eventyr og oppdagelser i sitt liv som forsker og ekspert på nettopp humler, på en måte som er så full av humor og smittende vitebegjær at man ikke kan gjøre annet enn å la seg rive med.

Fra barndommens oftest mislykkede eksperimenter til den voksne forskerens banebrytende oppdagelser om humlene, deres gåtefulle liv og ikke minst deres mystiske forsvinning, fører Goulson oss ut i naturen, naturhistorien og vitenskapen. På underholdende og uanstrengt vis belyser han ukjente og uante sammenhenger i insektenes og plantenes globale mikrokosmos, som er like fantastisk som det er skjørt.

Mitt liv med humler er en underholdende og grenseløs kjærlighetserklæring til en liten, men betydningsfull skapning. Med sterkt engasjement og varme forteller Goulson alt som er verdt å vite om humler – og litt til.

PRESSEOMTALE

Dave Goulson blander i en særegen bok morsomme opplevelser med humler med en overdådighet av engasjert, saklig kunnskap.
Information

Goulsons entusiasme skinner gjennom når han forteller om sine forsøk på å gjeninnføre slåttehumlene i engelsk natur. Han omvandler det som kunne blitt tørt, til en fortelling med brodd.
The New York Times

Denne bejublede boka spenner over mange temaer: Kjærlighet til naturen, sårbarheten i våre økosystem, klimaforandringer og miljøvern, hva og hvordan vi dyrker og sanker samt humlenes mange hemmeligheter.
Dagens Nyheter

Både en rik bok og en varselklokke.
Göteborgs-posten

Klok, munter og varm sakprosabok om humler, insektverdenens nyttige zeppelinere. (…) en viktig, underholdene og velskrevet leseopplevelse.
Stein Roll, Adresseavisen

Svermen av interessante detaljer kombinert med en upretensiøs fortellerstil gjør denne boka til både en advarsel og en sommerlig leseopplevelse.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Informativ og enormt underholdende.
The Independent

 

Dave Goulson

Dave Goulson (f. 1965) er en av Storbritannias ledende eksperter på humler. Han er professor i biologi ved University of Sussex og en ane
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top