Carsten Jensen, Anders Sømme Hammer
Krigen som aldri tar slutt


  

Fakta

ISBN: 9788232801206
Utgivelsesår: 2016
Pocket


kr 349,-
Kjøp boka


Med denne boken fullender Carsten Jensen og Anders Hammer sin lange reise gjennom samtlige av Afghanistans regioner. Fra storbyer til små landsbyer rapporterer de om møter med mennesker i alle samfunnslag; fra krigsherrer og opiumsbønder til syersker og mindreårige kandidater til selvmordsbombere. Gjennom et unikt samarbeid tegner to av Nordens skarpeste penner et usminket portrett av krigen og virkeligheten i Afghanistan etter at NATO-styrkene har trukket seg ut.

Forfatterne tegner et sterkt bilde av situasjonen i Afghanistan i dag. På to reiser, i 2013 og 2016, har de sammen besøkt alle regionene i landet for å dokumentere hvordan livet arter seg for menneskene her, både under invasjonen, og nå senest etter at vestlige styrker trakk seg ut. En krigsherre truer dem på livet, en annen bruker kulene han har i kroppen som vitne på sin rettferdige kamp, sin autoritet og sin uovervinnelighet. En miltsleder forklarer hvordan han vender kappen med vinden, hvordan han den ene dagen holder med regjeringen, for så den neste å holde med opprørerne. Vi møter kvinneaktivister som setter livet på spill for sin sak, og vi møter barnesoldater som snakker om sin angst for krigen og for døden. 

I tillegg til krigsherrer, sikkerhetsstyrker og opiumsbønder med flere, møter vi alle de som er på flukt, de som prøver å flykte – og ikke minst alle kvinnene som blir igjen for å skape endringer. Nå som norske og øvrige utenlandske soldater er trukket ut, reduseres også medienes prioritering av Afghanistan. Men krigen i landet er på langt nær over, den er derimot i ferd med å bli verre. Norge har grepet inn militært og politisk i Afghanistan på en måte som er ny i vårt lands historie, men hva har vi egentlig bidratt med? Hva har vært konsekvensene av vår krigføring? 

Boken er en revidert og sterkt utvidet utgave av Alt dette kunne vært unngått (2014).

 

Carsten Jensen

Carsten Jensen er forfatter og journalist. Han har skrevet essays, romaner og reisebøker. Han har gjennom årene mottatt flere priser og legater.
Les mer om forfatteren
 

Anders Sømme Hammer

Anders Sømme Hammer er journalist som har arbeidet i Afghanistan siden 2007. Han har tidligere skrevet bøkene Drømmekrigen og Heia Kabul! I
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL

 

Video // Ved fronten i Helmand


 

Video // Sterkere av all motstanden


 

Video // Kjemper for å kunne stå på egne benBack to top