Takashi Hiraide
Katten (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788232801312
Utgivelsesår: 2017
Oversetter: Ika Kaminka
Pocket


kr 149,-
Kjøp boka


 

Takashi Hiraides Katten, vinner av Japans Kiyama Shohei Literary Award,  fanger livets store spørsmål gjennom en rørende fortelling om et par fra Tokyo og forholdet de har til naboens katt. Boken har blitt en internasjonal bestselger i USA, Nederland og Storbritannia.

De beste romanene har kraft i seg til å forandre leseren. De fyller et tomrom. Når alt klaffer får slike romaner frem viktige spørsmål som får en til å gå i seg selv og se innover. Katten er en slik roman. Den er fylt av tanke­vekkende innsikter som får leseren til å se på livet med nye øyne. Hvilke krefter skaper endringer i våre liv? Er alle hendelsene vi møter tilfeldige og derfor utenfor vår kontroll?
 
Et barnløst par i trettiårene leier et lite hus i utkanten av Tokyo. De er forfattere som jobber hjemmefra. Frilanslivet krever sitt, de har nesten sluttet å snakke sammen. Men en dag dukker en liten katt opp på kjøkkenet deres. Det er et vakkert vesen som vekker noe i deres kjølige liv. Med kattens inntreden i livet kommer stunder med glede inn i hverdagen. Paret begynner å igjen å snakke sammen og de starter å legge planer for fremtiden. Kattens selskap løfter livet deres og alt blir lysere.

PRESSEOMTALE

En vakker liten roman om livet – i all enkelhet. Gjennomlyst og innsiktsfult
Fredrik Wandrup, Dagbladet

Katten er en bok uten store sensasjoner og skandaler, i stedet demonstrerer den at livet er forbløffende nok i seg selv. (...) en enorm berikelse å lese Hiraides roman og hans skildringer av hverdagslighetens magi, som er der bare man ser nøye etter, og som for eksempel kan materialisere seg gjennom en helt (u) vanlig katt.
Kristian Wikborg Wiese, Dagsavisen

"en nydelig liten roman med Katten. Språket er helt fantastisk. (...) Det er en sterk liten bok. Dette var virkelig en roman jeg likte og anbefaler på det sterkeste. Flott oversatt av Ika Kaminka."
Torstein Buer, Demokraten

En nydelig liten bok om livets store spørsmål, og som kan få deg til å endre syn på livet. (...) Og du kan få lyst til å lese den en gang til.
Camilla Norli, VG

 Den japanske poeten Takashi Hiraide har skrev en delikat roman der nesten ingenting skjer på overflaten, men den tar likevel opp de store temaene i menneskets eksistens. Radio SRF 2 Kultur 

 En uvanlig intim, detaljert og levende roman. The New York Times Book Review

 

Takashi Hiraide

Takashi Hiraide (f. 1950) er professor i poetikk og kunstteori ved Tama Art University i Tokyo.
Les mer om forfatteren

Back to top