Robert Seethaler
Et helt liv (pocket)


  

Fakta

ISBN: 9788232801329
Utgivelsesår: 2017
Oversetter: Ute Neumann
Pocket


kr 149,-
Kjøp boka


 

Et helt liv er en stillfaren og svært rørende fortelling om en vanlig mann og et enkelt liv, men kanskje er det først og fremst en fortelling om de øyeblikkene, store og små, som gjør oss til dem vi er. Som Stoner av John Williams, er dette en fortelling om å finne skjønnhet og verdighet i en enkel og ensom tilværelse, og om evnen til å se det ekstraordinære i det helt ordinære.


Andreas Egger lever nesten hele sitt liv i en liten østerriksk alpelandsby. Han kom dit fire år gammel, plassert på gården til storbonden Hubert. Barndommen er hard, men han kjemper seg gjennom den – og halter seg inn i voksenlivet. 

Ettersom årene går, lever Egger sitt nøysomme og hardtarbeidende liv, tiår for tiår, gjennom krig, i nød og uår, men også i gode tider. Andreas følger med på landsbyens utvikling og modernitetens inntog, og han er med på å bygge en gondolbane, en av de første i Alpene. Med den kommer ikke bare strøm til dalen, men også Marie. Andreas er en mann av få ord, så når han forelsker seg i Marie, ber han ikke om hennes hånd ansikt til ansikt – men han tenner lykter som lyser navnet hennes i snøen høyt oppe i fjellsiden. 

Boka er allerede oversatt til 13 språk og lå i over ett år på Der Spiegels bestselgerliste. Et helt liv varkortlistet til Man Booker International Prize 2016.

PRESSEOMTALE

Et bemerkelsesverdig vanlig liv fortalt i en enkel prosa, om en enkel mann som på magisk vis fanger noe universelt vi alle har i vårt liv. Et
slankt, lite mesterverk!»
Daily Mail

Hvert ord, hver setning, hver tone – alt er der det hører hjemme.
Die Welt

En fantastisk forfatter som beveger leseren dypt med en bok for ettertiden.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

En dyp, klok og menneskelig roman. Uforglemmelig!
Irish Times

 

Robert Seethaler

Robert Seethaler er født og oppvokst i Østerrike. Et helt liv er hans femte roman og den første på det velrennomerte forlaget Hanser.
Les mer om forfatteren

Back to top