Monica Kristensen
Amundsens siste reise


  

Fakta

ISBN: 9788232800247
Utgivelsesår: 2017
Innbundet


kr 399,-
Kjøp boka


 

Den 25. mai 1928 havarerte Umberto Nobiles luftskip «Italia» på vei tilbake fra Nord­polen til Svalbard. Det ble begynnelsen på en av de største og mest sensasjonelle redningsak­sjonene i polarhistorien. Snart sendte alle statsmakter som ville hevde seg i nordområdene ut ekspedisjoner for å finne de overlevende på isen. En hel verden fulgte dramaet. Bare én mann manglet: den gamle polarhelten Roald Amundsen.  

Utestengt av diplomatiske intriger, gikk han igjen sine egne veier. Den 18. juni steg han ombord i det franske sjøflyet Latham i Tromsø. Tre timer senere, underveis mot Bjørnøya, kom siste livstegn fra Roald Amundsen.

Basert på et unikt kildemateriale tegner Monica Kristensen et dyptgripende psykologisk portrett av den aldrende Amundsen – ikon ute, ruinert helt med falmet status hjemme. Med polarforskerens etterrettelighet og thrillerforfatterens sans for plot og dramaturgi følger hun sporene inn i isødet for å finne svar på gåten: Hva skjedde med Latham? Hvordan endte Amundsens siste reise?  

PRESSEOMTALE

  Monica Kristensen er i det hele tatt en førsteklasses historiker. Samtidig draperer hun reportasjen, essayet, dokumentaren og gravejournalistikken i et skjønnlitterært språk, med det resultat at boken om Roald Amundsens aller siste reise får betydning langt utover polarentusiastenes kretser.
Adresseavisen

 Mesterlig om isens helter. Et drama av verdensformat utspilte seg, men forfatteren har full kontroll. Denne beretningen er bedre enn noen krim.
Fædrelandsvennen

  Det finnes også litterære polarbragder. Som den Monica Kristensen har gjennomført i letingen etter Roald Amundsen.
Stavanger Aftenblad.

 

Monica Kristensen

Monica Kristensen har doktorgrad i glasiologi fra Cambridge, i tillegg er hun også kjent som polfarer.
Les mer om forfatteren
 

MATERIELL


Back to top