Dave Goulson
Humlejakt


  

Fakta

ISBN: 9788232801237
Utgivelsesår: 2017
Oversetter: Halvor Kristiansen
Innbundet


kr 369,-
Kjøp boka


«Alle barn har en insektsperiode i barndommen. Jeg vokste aldri fra min.»
– Dave Goulson

Humlejakt er insektseksperten Dave Goulson på leting etter verdens sjeldneste humler. Jakten på de lodne insektene fører han fra kalksteinsplatået Salisbury Plain til hekkene i Sussex, og fra Polen til Patagonia. Dave Goulsons fabelaktige formidlingsevne lyser gjennom hele boka. Som alltid når det gjelder Goulson – enten han leter etter de store, gule humlene på Hebridene eller jakter dem i jungelen i Ecuador – skriver han med sterkt engasjement, humor og kjærlighet til biologifaget og naturen.

Humlejakt er en virkelig sjarmerende og inspirerende bok som viser kompleksiteten til disse utrolig viktige insektene, og får deg til å innse hvor avgjørende humler og andre bier er for plantene våre og dermed oss. Med vitenskapelig kompetanse og lidenskap, beskriver Goulson hvordan naturen mot alle odds evner til å endre seg og reparere noe som er på vei til å bli galt – og hvordan skjønnhet finnes på de mest overraskende steder.

PRESSEOMTALE

Det er en vittig, elegant og lærerik bok. Det er en evig diskusjon om hvordan alvorlige budskap best skal formidles uten å drepe leselyst og engasjement. Goulson har funnet oppskriften.
Klassekampen

 

Dave Goulson

Dave Goulson (f. 1965) er en av Storbritannias ledende eksperter på humler. Han er professor i biologi ved University of Sussex og en ane
Les mer om forfatteren

Back to top