Monica Kristensen

Monica Kristensen har doktorgrad i glasiologi fra Cambridge, i tillegg er hun også kjent som polfarer.


Allerede i barneårene begynte hun å interessere seg for vitenskap, og bestemte seg som 12-åring for å bli forsker og forfatter, i den rekkefølgen. Kristensen tok hovedfag i teoretisk plasmafysikk ved Universitetet i Tromsø, senere tok hun doktorgrad i glasiologi fra Cambridge.

Monica Kristensen har vakt vitenskapelig interesse ved sitt forskningsarbeid både i Arktis og Antarktis. I 1989 ble hun — som den første kvinne i historien — tildelt Royal Geographical Society's prestisjefylte gullmedalje (Founder's Medal), og i desember 1991 påtok hun seg å koordinere et treårig forskningsprosjekt i Antarktis. Senere har hun vært leder for Værvarslingen i Nord-Norge og leder i Kings Bay AS på Svalbard. Hun har vært generalsekretær i Redningsselskapet og leder for Norsk Genressursråd.

Ekspedisjonen er Kristensens femte krim med handlingen lagt Svalbard. Tidligere har hun skrevet Hollendergraven, Kullunge, Operasjon Fritham og Den døde i Barentsburg fra samme miljø og med samme hovedperson: sysselmann på Svalbard, Knut Fjeld. Kristensen har markert seg som en fremragende forteller med en helt spesiell innsikt i miljøet på Svalbard. I sin første dokumentar, Kings Bay-saken, demonstrerer hun den samme innsikten på et dokumentarisk materiale.
 

I PRESSEN

 

Ressurser


 

MATERIELL

 

Video // Den tyske boktraileren for Kullunge - Suche


Monica Kristensen gjør det veldig bra i Tyskland, her kan du se boktraileren for den tyske utgivelse

BØKER AV FORFATTEREN