11.11.2016
Nominert til kokebokprisen




To av fem finalister i kåringen av årets beste kokebok er utgitt av Forlaget Press. Vi gratulerer Ole Martin Alfsen og Sverre Sætre med velfortjent heder!

Vi er stolte over at både Ole Martin Alfsens Vennemiddag og Sverre Sætres Frukt og bær er nominert til Beste norske kokebok 2016. Til sammen er 35 kokebøker av årets kokebokhøst vurdert, i den årlige kåringen som bokhandelkjeden Norli og matmagasiet Aperitif står bak.

Om Frukt og bær sier juryen følgende:
«Som vanlig: Det skinner av sidene når en av Norges mest kjente konditorer lager kokebok, denne gang med «grønne råvarer». Sverre Sætre har mer enn 500 nye oppskrifter i ermet, på alt fra enkle operasjoner som rørte multer til kaker som krever at du har tunga rett i munnen. For deg som elsker det søte, også visuelt. Farger i foto og design går opp i en høyere enhet.»

En smakebit fra boka og en lekker multeoppskrift kan du få på Aperitif sine sider.

Årets kokebokjury består av:

Kjartan Skjelde, kokk, dommer i MasterChef og fjorårsfinalist
Stein Øvre, designer i Creuna
Per A. Borglund, matbladredaktør og innehaver av Norges største kokeboksamling
Aase E. Jacobsen, ansvarlig redaktør, Apéritif
Camilla Tvedt, kategorisjef, Norli Bokhandel
Janneken Øverland, tidligere forlagsredaktør i Gyldendal og De Norske Bokklubbene
Knut Stene-Johansen, professor i litteratur og matskribent

Prisen deles ut torsdag 1. desember, og det er i år niende gang denne kåringen finner sted. I fjor vant Kokkelære av Tom Victor Gausdal den gjeve prisen.
 

Flere nyheter


Back to top