Amundsens siste reise - ISBN 9788232800247 - Forlaget Press

Monica Kristensen

Amundsens siste reise

Amundsens siste reise

Pris: 399,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232800247
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
  • UTG.ÅR:2017
  • VEKT:0.573
  • BOKGR:31
  expand_more

Den 25. mai 1928 havarerte Umberto Nobiles luftskip «Italia» på vei tilbake fra Nord­polen til Svalbard. Det ble begynnelsen på en av de største og mest sensasjonelle redningsak­sjonene i polarhistorien. Snart sendte alle statsmakter som ville hevde seg i nordområdene ut ekspedisjoner for å finne de overlevende på isen. En hel verden fulgte dramaet. Bare én mann manglet: den gamle polarhelten Roald Amundsen. Utestengt av diplomatiske intriger, gikk han igjen sine egne veier. Den 18. juni steg han ombord i det franske sjøflyet Latham i Tromsø. Tre timer senere, underveis mot Bjørnøya, kom siste livstegn fra Roald Amundsen.


Basert på et unikt kildemateriale tegner Monica Kristensen et dyptgripende psykologisk portrett av den aldrende Amundsen – ikon ute, ruinert helt med falmet status hjemme. Med polarforskerens etterrettelighet og thrillerforfatterens sans for plot og dramaturgi følger hun sporene inn i isødet for å finne svar på gåten: Hva skjedde med Latham? Hvordan endte Amundsens siste reise? 


Monica Kristensen ble nominert til Brageprisen for årets beste sakprosa 2017 for Amundsens siste reise.

format_quote

For oss som ikke er polar-eksperter er det en glede å lese en tekst som åpenbart er skrevet med kunnskap og engasjement, med driv og nesten krimsjangerens oppbygging i boken.

VG


format_quote
format_quote

Et drama av verdensformat utspilte seg, men forfatteren har full kontroll. Denne beretningen er bedre enn noen krim, men dessverre fra virkeligheten.

Fædrelandsvennen

format_quote
format_quote

Med sine kunnskaper om polarhistorien, og sin verktøykasse med krimlitterære hjelpemidler, gjør Monica Kristensen dette til ei uvanlig spennende dokumentarbok.

Hamar Arbeiderblad

format_quote
format_quote

Vi vanlige lesere kan bare konstatere at Monica Kristensen er på hjemmebane i denne thrilleren fra virkeligheten. Hun skriver nyansert, presist og godt om snø og drivis, om værobservasjoner og klima.

Dagbladet

format_quote
format_quote

Det er blitt en solid dokumentar der Kristensen har dratt nytte av dramaturgiske grep fra krimforfatterskapet sitt på en måte som mange sakprosaister kan ha noe å lære av.

Morgenbladet

format_quote
format_quote

Monica Kristensen er i det hele tatt en førsteklasses historiker. Samtidig draperer hun repotasjen, essayet, dokumentaren og gravejournalistikken i et skjønnlitterært språk, med det resultat at boken om Roald Amundsens aller siste reise får betydning langt utover polarentusiastenes kretser.

Adresseavisen

format_quote
format_quote

Det finnes også litterære polarbragder. Som den Monica Kristensen har gjennomført i letingen etter Roald Amundsen.

Stavanger Aftenblad

format_quote

Monica Kristensen
Les mer om forfatteren