Atlas over fjerne øyer - ISBN 9788275474931 - Forlaget Press

Judith Schalansky

Atlas over fjerne øyer

Atlas over fjerne oyer

Pris: 329,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788275474931
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
bookBla i boka
  • UTG.ÅR:2012
  • VEKT:0.605
  • BOKGR:32
  expand_more

Atlas over fjerne øyer er på mange måter den voksne Schalanskys hyllest til den imaginære reise, til verdens små og fjerne steder, til de isolerte øyer og små kolonier, de som ikke teller eller synes på verdenskartets etablerte virkelighet. Gjennom 50 fjerne øygrupper bringes vi tett på fantastiske fortellinger om slaver, sunkne skip og merkelige oppdagere. Boken er en hyllest til det eksotiske ved reisen, det som livnærer seg av fantasien og det ukjente, som den helt nødvendige forutsetning for enhver utfarts- og oppdagertrang.

Judith Schalansky har studert kunsthistorie, grafisk design og typografi i Berlin, og boken er også fra begynnelse til slutt illustrert, formgitt og typografert av henne selv. Atlas over fjerne øyer har mottatt en rekke priser, blant annet «Årets vakreste bok i Tyskland» fra Stiftung Buchkunst, foruten også den store designprisen i Tyskland.

format_quote

Til å drømme seg bort med.
Knut Olav Åmås, Aftenposten

format_quote
format_quote

Atlas over fjerne øyer er en lyrisk reise verden rundt, og viser at papirboken kan gjøre ting ingen e-bok kan etterligne. Et obligatorisk bind i bokhyllen til alle drømmere.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

format_quote
format_quote

Om du aldri har latt pekefingeren vandre over et kart og prøvd forestille deg hvordan det ser ut akkurat der, vil du ikke forstå hvor fantastisk denne lille utgivelsen er.
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

format_quote
format_quote

Bokkunstneren Judith Schalansky gjør atlas til poesi.
Knut Hoem har intervjuet Judith Schalansky.

format_quote
format_quote

Siden boken kom ut har den opparbeidet seg en kult-status.
Adresseavisen omtaler Atlas over fjerne øyer.

format_quote
format_quote

Judith Schalansky åpner opp verden ved å kartlegge øyenes historie. Hun er en fabelaktig armchair traveler, og det er lett å tenke at hun har gjort ordene om Jules Verne til sitt ideal.
Karin Haugen, Klassekampen

format_quote
format_quote

Gjennom sitt gjennomtenkte typografblikk gjør hun atlas om til kunst. Med en perfeksjonert penn blir det hele til litteratur.
Torbjørn Tumyr Nilsen, Ny Tid

format_quote
format_quote

En fortryllende bok som er viet til kartenes fortellerkunst og atlasenes fiksjon. En bok som inviterer oss til å reise med fingeren langs kartet og fører oss til verdens minste og fjerneste steder, til paradis og helvete. Uten tvil en av årets vakreste bøker.
Marie-Therese Fojuth, Stavanger Aftenblad

format_quote

Judith Schalansky
Les mer om forfatteren