De kommer til å drukne i sine mødres tårer - ISBN 9788232801787 - Forlaget Press

Johannes Anyuru

De kommer til å drukne i sine mødres tårer

De kommer til a drukne i sine modres tarer 1

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788232801787
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
 • OVERSETTER:Håvard Syvertsen
  • UTG.ÅR:2018
  • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
  • VEKT:0.44
  • BOKGR:42
  expand_more

Inspirert av IS oppsøker tre ungdommer en bokhandel i Gøteborg, der en kjent kunstner skal holde et foredrag om sine kontroversielle karikaturtegninger. Seansen avbrytes av et pistolskudd som innevarsler en dramatisk terroraksjon, med publikum som gisler og livestreaming via YouTube. Det blodige dramaet får med ett en ny retning da kvinnen som filmer det hele plutselig stopper opp og sier. – Hør på meg. Jeg tror ikke vi skal være her. Det var ikke hit vi skulle.


Fra dette øyeblikk gjør fortellingen en helomvending fra brutal realisme til dyster fremtidsvisjon. Vi møter kvinnen igjen to år senere, innlagt på en rettspsykiatrisk klinikk. Hun har tatt kontakt med bokens forteller, en forfatter, som hun har lest bøker av og som hun vil dele sin historie med. Hun mener seg å være en varsler fra fremtiden, en tid med heimevern, borgerkontrakt og interneringsleirer for muslimer og jøder. En fascistisk dystopi om Sverige 30 år frem i tid. Poetisk og drømmeaktig utfolder romanen seg som en beskrivelse av og en refleksjon over et sivilisatorisk sammenbrudd.

format_quote

Svenske Johannes Anyuru befester sitt ry som en av Nordens viktigste yngre forfattere med dette stjerneskuddet av en roman. (…) Anyuru vant Augustprisen for denne romanen i fjor - og her skriver han brutalt vakkert og medrivende om terrorisme og utenforskap, iblandet skrekkscenarier fra en framtid ingen håper vil bli en realitet.

Arne Hugo Stølan, VG

format_quote
format_quote

Johannes Anyuru er for alvor i ferd med å skrive seg inn som en av sin generasjons sentrale forfattere i Norden.

Endre Ruset, Dagbladet

format_quote
format_quote

«De kommer til å drukne i sine mødres tårer» er en gåtefull, dramatisk, spennende, gripende og sår presentasjon av et enormt menneskelig, sosialt, psykisk, religøst og politisk kompleks,og en roman som ytterligere styrker Johannes Anyurus frontposisjon i svensk litteratur.

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

Skremmende aktuell roman som tar pulsen på vår urolige tid. Dette er litteratur som brenner. (…) Johannes Anyuru vant Augustprisen 2017 for denne gåtefulle romanen og det er en overveldende god roman, som trykker fingeren på vårt samfunns ømmeste punkt. (…) Mellom realisme og mareritt har Anyuru skapt en kompleks leseropplevelse som gir både frykt og håp.

Hilde Slåtto, Vårt land

format_quote
format_quote

Brennbar fremtidsvisjon fra en av Sveriges mest betydningsfulle forfattere. (…) De kommer til å drukne i sine mødres tårer er en bok som på den ene siden gir en lyst til å hente frem de aller største honnørordene. Samtidig har romanen en type kraft som suger meningen ut av superlativene, slik bare betydelig litteratur er i stand til å gjøre. Den slags bøker må man bare lese.

Anne Merethe K. Prinos, Aftenposten

format_quote
format_quote

Jeg kunne sagt at Anyurus roman er som en fakkel som lyser i mørket, men det er kanskje heller slik at Anyuru køler på med mørke – for at vi skal se klarere. Dette er årets mørkeste roman. Så langt. Ingen vet hva fremtiden vil bringe.

Knut Hoem, NRK.no

format_quote
format_quote

En bemerkelsesverdig god roman … Anyurus formuleringskraft og billedskapende evne gjør den til et levende uttrykk for forestillingslivet til mennesker med helt andre livsvilkår enn majoriteten.

Bjørn Ivar Fyksen, Klassekampen

format_quote
format_quote

Denne romanen kjem til å bli sittande i kroppen langt fram i tid. (…) Det er berre å lese og la seg fascinere, på den djupe måten.

Katrine Judit Urke, Dag og tid.

format_quote
format_quote

Anyurus roman overbeviser litterært – Frykten smitter fordi den er så nådeløst gjenkjennelig, fordi islamofobi, segregering og mistillit lar seg beskue overalt, også i Norge.

Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet

format_quote
format_quote

En overveldende beretning om vår tid

Expressen

format_quote
format_quote

Dette er en forfatter som faen tute meg lykkes med å overgå seg selv.

Aftonbladet

format_quote
format_quote

Romanen blir en nærmest fysisk opplevelse – et knyttneveslag.

Göteborgs-Posten

format_quote

Johannes Anyuru
Les mer om forfatteren