Den første sten (pocket) - ISBN 9788232801305 - Forlaget Press

Carsten Jensen

Den første sten (pocket)

Den forste sten pocket

Pris: 179,-

  • info
  • ISBN 9788232801305
  • STATUS:I salg
  • OVERSETTER:Håvard Syvertsen
    • UTG.ÅR:2017
    • KATEGORIER:Pocket | Skjønnlitteratur
    expand_more

Carsten Jensen er tilbake med en internasjonal begi­venhet av en fortelling. For snart 20 år siden slo han gjennom med reiseskildringen Jeg har sett verden begyn­ne. For snart 10 år siden gjenoppfant han seg selv som forfatter med sjøfartsromanen Vi, de druknede. Nå er han tilbake med Den første sten – en storslått, klassisk roman om krigens vesen, fortalt som en moderne thriller. 


Troppen vi følger, møtes i Afghanistan for å tjenestegjøre under NATOs kommando. De kampklare soldatene skal ledes av danske offiserer uten krigserfaring. I maktva­kuumet som oppstår, står den karismatiske Schrøder frem og innfører belønningssystemer som er hentet fra krigsspillene de slår ihjel ventetiden med. Alt de opple­ver, skal filmes. Med kamera på hjelmene dokumenteres soldatenes hverdagsliv og kamphandlinger for å lagres i nettskyen som et minnesmerke over de falne og de leven­de. Den parallelle virkeligheten de unge soldatene skaper, skal imidlertid vise seg å bli fatal. Merkelige hendelser begynner å ramme familiene deres i København. En dag forsvinner flere av soldatene sporløst. Er de drept, har de gått over til fienden, er de blitt terrorister? Og hvem er egentlig Schrøder? 


Den første sten er et intenst drama av bibelske dimensjo­ner, hvor det blir stadig mer krevende å skjelne mellom godt og ondt, venn og fiende, og hvor afghansk stam­mejustis og skandinavisk moralisme virvles sammen i en dødsdans av blodhevn. Med Den første sten har krigen i Afghanistan fått sin store nordiske roman, og norske le­sere har fått en oppslukende thriller mettet med mening.

format_quote

Researchen til dette storslåtte krigseposet er imponerende, og formidlingen står ikke tilbake for noen spenningsforfatter. (...) en mektig og overrumplende roman som stiller det grunnleggende spørsmålet: Hva gjør krig med oss? Hvilken mentalitet utvikler et menneske som lever i konstant livsfare, omgitt av forræderi og med vissheten om kommende katastrofe som eneste lojale følgesvenn?

Fartein Horgar, Adresseavisen

format_quote
format_quote

En fartsfylt og bloddryppende thriller om en dansk tropp på oppdrag i Afghanistan. (…) realistisk og eventyrlig på samme tid.
Atle Christiansen, Aftenposten

format_quote
format_quote

Erna: Kjøp klassesett til forsvarsdepartementet, start lesesirkel i regjeringa, send eit eksemplar til Jens i same slengen. (...) dette er ein av dei aller viktigaste romanane: Her er stor kunnskap om regionen og om krigen kopla med ein sterk kritikk av ISAF og Natos strategiar og det danske forsvarets plass i dette. (...) Boka kunne like gjerne vore ei historie om norsk forsvar og ein norsk tropp. Les!

Marta Nordheim, NRK

format_quote
format_quote

Carsten Jensen har skrevet en mektig og imponerende roman om Afghanistan.
Tarald Aano, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

Det er en veldig sterk bok. Det er klart, Norge har mistet 10 soldater der, det preger meg å lese det i romans form.
Jonas Gahr Støre om Den første sten på Dagsrevyen 2. mars

format_quote
format_quote

Bildet av Afghanistan slik det stiger fram fra sidene av denne romanen er noe av det sterkeste jeg har lest på svært, svært lenge. (…) en stor opplevelse, og nærmest en nødvendighet å lese.
Sindre Hovdenakk, VG

format_quote
format_quote

Danske Carsten Jensens roman «Den første sten» er et storslått verk, med thrillerens spenning og dokumentariske elementer som kvalitetssikrer bakgrunnsstoff og historie.
Turid Larsen, Dagsavisen

format_quote
format_quote

Romanen er uhyre velskrevet på alle nivåer, fra landskapskildringer til dialoger, fra reflekterende partier til kunnskap om krigens tekniske detaljer. Den første sten er en stor triumf for romanforfatteren Carsten Jensen.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

format_quote
format_quote

Den første sten er en kraftprestasjon, gjort av den samme type materiale som krigslitteraturens klassikere skapes av (..) den tilhører de bøker som helt garantert får et langt liv i den enkelte lesers bevissthet og i fremtidige diskusjoner rundt danskenes engasjement i Afghanistan. Kanskje blir den også en internasjonal bestselger»
Berlingske 

  

format_quote
format_quote

Den første sten er mye mer enn en treffsikker roman, den er også et skarpt debattinnlegg»
Jyllands-posten

format_quote
format_quote

Jensen leverer et psykologisk sterkt portrett av danske soldater (..) Denne boken burde være pliktlesning for politikere og alle de danskene som sitter rundt kaffebordet og hyller krigen, soldatene og rettferdigheten»
Nordjyske stiftstidene

format_quote
format_quote

Bokens portrett av Afghanske kvinner og barn er rystende, og dens perspektiver gjelder ikke bare krigens virkelighet, men også de mange formene for teknologisk uvirkelighet som inngår i våre alminnelige sivile liv (..) Carsten Jensen har skrevet den hittil beste danske boken om Afghanistankrigen – spennende og viktig på samme tid»
Politiken

format_quote

Carsten Jensen
Les mer om forfatteren