Den store klimaguiden - ISBN 9788232803156 - Forlaget Press

Thomas Horne

Den store klimaguiden

Håndbok i gode klimavalg

Den store klimaguiden

Pris: 399,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232803156
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
  • UTG.ÅR:2020
  • KATEGORIER:Sakprosa
  • ILLUSTRATØR:Eivind Stoud Platou
  • VEKT:0.482
  • BOKGR:31
  expand_more

VINNER AV BRAGEPRISEN 2020. ÅPEN KLASSE: NYTTEBØKER


Boka som hjelper deg å regne ut klimaavtrykket av hverdagen din - og viser deg hvilke valg som virkelig nytter. 


Er det egentlig klimavennlig med elbil? Hvor ille er den flyturen til New York i den store sammenhengen? Og hva er klimaeffekten av å vente et år med å kjøpe ny mobil? Nå trenger du ikke å lure lenger: Den store klimaguiden har svaret. Med massevis av informasjon, instruktive og lettfattelige illustrasjoner og svar på nesten tusen små og store klimaregnestykker, gir denne boka deg all kunnskapen du trenger for å ta gode klimavalg.


Ingen kan redde klimaet alene: Skal vi løse klimakrisen, kreves kollektive tiltak og strukturelle endringer. Men alle kan gjøre en forskjell. Alle som ønsker å leve mer klimavennlig, sender viktige signaler til politikere, næringsliv og omgivelsene rundt seg. Likevel er det lett å bli forvirret i møte med stadig nye råd og tips i forskjellige retninger. Hva er det som egentlig nytter? Det gir Den store klimaguiden svar på.


I boka har forfatter Thomas Horne samlet oppdatert informasjon om hvordan livene våre påvirker klimaet, enten vi snakker om bolig og hytte, transport og feriereiser, eller klær og kosthold. Gjennom tekst, tabeller og illustrasjoner får du hjelp til å forstå effekten av de forskjellige hverdagsvalgene dine. Du vil kunne regne på eget klimaavtrykk og sammenlikne ulike tiltak og grep. Og du vil få massevis av klimasmarte tips og viktig informasjon underveis. Den store klimaguiden er en bok mange har ventet på: En nyttig og lærerik veiviser til en mer klimavennlig hverdag.

format_quote

Thomas Hornes bok er en gullgruve for folk på jakt etter faktaopplysninger og gode klimaråd for hverdagslivet. [...] Dessuten er Eivind Stoud Platous illustrasjoner stilige, oversiktlige og svært informative.

Marius Wülfsberg, Dagbladet

format_quote
format_quote

Av andre bøker i denne sjangeren er dette en av de tydeligste og mest inspirerende.[...] Dette har blitt en klimabok det er deilig å bla i, og som man får lyst til å gi i gave.

Mari Grydeland, Aftenposten

format_quote
format_quote


Årets vinnerbok løser nesten tusen små og store klimaregnestykker. Svarene viser oss hvilke klimavalg vi kan ta i hverdagen som kommer kloden til nytte. Er det noe poeng i å bytte ut dieselbilen med en stor Tesla? Bør folk slutte å spise kjøtt? Hvilke klær er det ansvarlig å kjøpe? Slike spørsmål skaper ikke bare en bevissthet, men ansvarliggjør også. 


Ordet klimaregnestykke er ikke så pirrende i seg selv. Kanskje ser en for seg lange tallrekker i grå, uleselige tabeller, og side på side med detaljert tekst. Slik er det ikke løst i årets vinnerbok. Analysearbeidet bak utregningene er stort og komplisert, men boken er tilgjengelig og lett å lese. Kombinasjonen av presist språk og svært gode illustrasjoner og grafikk gjør boken engasjerende. Skal vi kunne ta gode, opplyste valg som kan bidra til å gi neste generasjon en sunn klode å vokse opp på, trenger vi det engasjementet.   


I en tid der temperaturen på kloden stiger i takt med havet, kan en bok knapt bli nyttigere enn dette.

Juryskildringen Brageprisen

format_quote

Thomas Horne
Les mer om forfatteren