Dusty - ISBN 9788232802043 - Forlaget Press

Jorunn Tharaldsen / Maria Horgen

Dusty

Pris: 599,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232802043
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
  • UTG.ÅR:2018
  • KATEGORIER:Kunst og kultur
  • VEKT:1.826
  • BOKGR:31
  expand_more

"Dusty" farger preger trendbildet akkurat nå, både innen mote og design/interiør. Dette er nyanser med relativt sett mye sort eller hvitt, som gjør at de framstår som uklare, duse og varme med mye tekstur og atmosfære. Slike dusty nyanser dukker opp i trendbildet med jevne mellomrom, de er universelle i det at de glir godt inn i alle klima og kulturbilder i den vestlige verden. Likevel er de særpreget for Norge. Dette er farger vi har rundt oss hele tiden, de preger vår verden nesten uten at vi vet det. Det er lyset - og om vinteren mangelen på lys - det er himmelen, havet, fjellet og skogen. Det materialene i våre hjem, mønstrene i vår tradisjon og vår historie.


Jorunn Tharaldsen, fotograf og trendekspert, og interiørarkitekt Maria Horgen har begge jobbet med interiør i mange nok år til å se trendene komme og gå. De har lagt merke til at gjennom trend og tid flyter vår historie, den skandinaviske naturen og de dusty fargene. De ser dette som noe tidløst, evig og dyptpløyende. For å fange disse fargene har Jorunn og Maria reist langt, både geografisk og historisk. De har tatt turen opp på vidda, inn i de dype skoger og ut på våre bunnløse innsjøer. De har reist tilbake til 1500-tallet på våre tradisjonelle lystgårder, til 20-tallets Oslo gjennom en kunstners sinn, Vigelands hjem og atelier, og deretter latt seg begeistre av det monumentale funksjonalismebygget som er Oslo rådhus. Det Jorunn og Maria har funnet er en gjennomgående bruk av farger som speiler nettopp Norge; historien, kulturen og naturen. Gjennom sitt eget arbeid viser de hvordan disse fargene lever videre i dag og brukes så el offentlig som i det aller helligste: våre private hjem.


Dusty er historien om fargene som aldri gikk av moten. Det er boken som gir inspirasjon og kunnskap til varige fargevalg. Norsk interiør og design har de siste årene fått oppmerksomhet i utlandet, og det er allerede bestilt bøker for distribusjon i Europa.


Se filmen om boka.


Jorunn Tharaldsen
Les mer om forfatteren

Maria Horgen
Les mer om forfatteren