- shopping_cartHandlekurv
Bilde Tittel ISBN/varenr. Pris Ant. Fjern Totalt: ,-
Bilde | Tittel | ISBN/varenr. | Pris | Ant. | Fjern |
---|
Pris: 399,-
Jubileumsutstillingen spilte en nøkkelrolle i utviklingen av moderne norsk identitet – og for Norge som masse- og kommunikasjonssamfunn. Likevel er hendelsene i 1914 nesten helt glemt i dag. Utbruddet av første verdenskrig signaliserte framveksten av en truende ny verden. Bare noen dager etter stengningen begynte arbeidet med å demontere og fjerne de gigantiske utstillingsbygningene. I dag er det lite som forteller at de grønne slettene i Frognerparken en gang var åsted for en av de største hendelsene i moderne norsk historie.
Espen Ytrebergs nye bok er den første større boken om Jubileumsutstillingen noensinne. I boken åpner Ytreberg igjen de store knirkende smijernsportene og tar oss med inn i menneskemylderet på Frogner, blant flosshatter og store kjoler. Hvordan føltes det å være gjest på utstillingen? Hvordan så området ut? Hva var utstilt i den store industrihallen, hvordan var stemningen i de utallige restaurantene, hvilken attraksjon var den mest spektakulære blant berg- og dalbanene i underholdningsavdelingen? Hva skulle utstillingen si om hva det var
å være norsk? Gjennom et detaljert historisk detektivarbeid vekker Ytreberg til live en hel tapt verden, og gir et skarpt og slående bilde av et Norge som en gang var.
Grundig og lesverdig bok om Jubileumsutstillingen i 1914 (...) Ytrebergs medie - og kommunikasjonsperspektiv gjør boka svært levende og morsom. De mange fotografiene gir et enestående innblikk i tidas oppfatning av begivenhetene. Selve hovedteksten vrimler av anekdoter og sitater, og journalister, anmeldere, vittighetstegnere og vanlig besøkende har fått egne sider der de formidler inntrykk fra den gangen. Et glimrende påfunn, som gir framstillingenen sjelden aktualitetsdimensjon.
Ida Lou Larsen, Klassekampen
Espen Ytrebergs skildring av det eventyrlige og mytiske ved begivenheten smitter over på leseren (...) Ytrebergs evne til å gjenskape en betydelig nasjonal begivenhet slik at det oppleves som om vi nesten kan ta på bygningene, gjenstandene og menneskene.
Per E. Hem, Morgenbladet