Esel - ISBN 9788232800285 - Forlaget Press

Jutta Person

Et portrett

Esel

Pris: 299,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788232800285
  • STATUS:I salg
  • OVERSETTER:Eivind Lilleskjæret
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2015
    expand_more

Esel eller asen (Equus asinus) er en art i hestefamilien og kommer i mange varianter. I denne boka forteller kulturskribenten Jutta Person den like utrolige som rikt illustrerte historien om det fascinerende lastedyret. Forfatteren presenterer eselets natur- og kulturhistorie, fra oldtiden til i dag, og leverer et opplysende og fordomsfritt portrett av et dyr vi trodde vi kjente. Hun møter fremtredende eseloppdrettere og skildrer både tamme og ville eselarter. Ikke minst viser hun hvor intelligent dette tilsynelatende dumme dyret med de vakre øynene er – og hvor mye vi kan lære av det. Tenk det!

Boken inngår i Judith Schalanskys serie med miniportretter av fugler, fisk og dyr som startet i fjor med den fantastiske boken om kråker. Forfatteren bak Atlas over fjerne øyer og Sjiraffens hals viser igjen hvorfor hun regnes blant Europas mest banebrytende formgivere. I den lille serien om de underfundige dyrene vi trodde vi kjente, krysses grensene mellom filosofi og biologi, form og innhold, naturvitenskap og litteratur. Resultatet er bokhøstens flotteste vertinnegave: vin, blomster, konfekt – eller hvorfor ikke: et lite mirakel av en bok om kråker eller esler?

format_quote

Jutta Person har med Esel laget et svært engasjerende portrett.
Frankfurter Allgemeine Zeitung

format_quote
format_quote

Et klokt portrett. Forfatteren lykkes med sin prestasjon: Hun dykker dypt ned i litteratur, kunst og filosofi, men mister ikke eselet av syne en eneste gang.
Deutschlandradio kultur

format_quote
format_quote

Et fantastisk kulturhistorisk portrett.
Deutschlandfunk

format_quote
format_quote

I Esel. Et portrett er det (..) mye interessant å fordype seg i. Det er vel de færreste på vår kant av verden som er klar over at det finnes så mange forskjellige eseltyper. Vi har fått en underholdende og lærerik kulturhistorie med eselet som hovedperson.

Jan-Erik Ebbestad Hansen, Aftenposten

format_quote

Jutta Person
Les mer om forfatteren