Falkejakt - ISBN 9788275475396 - Forlaget Press

Hilary Mantel

Falkejakt

Falkejakt 1

Pris: 389,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788275475396
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
bookBla i boka
  • UTG.ÅR:2012
  • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
  • VEKT:0.586
  • BOKGR:42
  expand_more

Falkejakt er den frittstående og dramatiske fortsettelsen på Hilary Mantels kritikerroste internasjonale bestselger og Bookerprisvinner Ulvetid. I oktober 2012 ble Hilary Mantel tildelt Bookerprisen på ny for Falkejakt. Kun to forfattere har tidligere mottatt Bookerprisen to ganger: australieren Peter Carey og sørafrikaneren J.M. Coetzee. Tildelingen understreker en gang for alle Mantels status som en av den engelskpråklige litteraturens viktigste forfatternavn i dag.

Falkejakt utforsker en av mest skremmende og hemmelighetsfulle episodene i engelsk historie: Anne Boleyns plutselige undergang. Hilary Mantels nye roman er som et oljemaleri som plutselig begynner å snakke, et modig og urovekkende bilde av Tudortidens England – og en enestående tekst fra en stor forfatter på høyden av sin makt. Boken utkommer på engelsk i mai, og den norske utgaven vil være den første utenfor Storbritannia. 

Han er sønn av en smed. Han er Englands nest mektigste mann. Året er 1535, og Thomas Cromwell har kommet langt i verden. Akkurat som Anne Boleyn, Henrik den 8.s andre kone – hun som fikk kongen til å bryte med Roma. Men en arving har hun ikke klart å gi ham. Nå begynner Henrik å se stadig mer på den stille og vanlige Jane Seymour fra Wolf Hall. Thomas skjønner at det ikke bare kongens lykke som står på spill, men også Englands sikkerhet. Det gjenstår å forhandle seg fram til en «sannhet» som både kan tilfredsstille Henrik og sikre Cromwells videre karriere.  Men verken ministeren eller kongen vil komme uskadet fra det blodige teateret som er Anne Boleyns siste dager.  


format_quote

Hilary Mantel gir i disse bøkene den historiske romanen nytt liv. (...) praktfullt er det, alt sammen, noe vi også kan si om Hege Mehrens norske oversettelse.
Svein Johs. Ottesen, Aftenposten

format_quote
format_quote

Glassklar skrivekunst! En forfatter i sitt livs toppform tøyer grensene for den historiske romanen. Oversettelsen har vært i kyndige hender hos Hege Mehren.
Maria Årolilja Rø, Adresseavisen

format_quote
format_quote

Hilary Mantel klarer nok en gang å fornye den kjente historien om kongelig makt og forfengelighet.
Ane Farsethås, Morgenbladet

format_quote
format_quote

Genialt bruker forfatteren det historiske presens og et språk tett på vår dagligtale.Boken er et subtilt portrett av mennesket Thomas Cromwell.
Anne Schäffer, Bergens Tidende

format_quote
format_quote

Historisk årsbeste! Falkejakt er om mulig enda bedre enn første bind i trilogien. Det er så vanvittig godt skrevet at Mantel burde få mer enn Booker-prisen for dette fantastiske verket når det avsluttes neste år.
Cathrine Krøger, Dagbladet

format_quote
format_quote

Hilary Mantel gjør en kongelig såpeopera til en grusom og fascinerende tidsreise.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

format_quote
format_quote

Bøkene syder og brenner seg fast, du lukter nærmest menneskene og tidsånden. Sjarmerende personer blir livsfarlige, det oser av sladder, intriger og svik. Frydefullt og grøsselig, med andre ord.
Kari Gisholt, Varden

format_quote

Hilary Mantel
Les mer om forfatteren