Fiskene har ingen føtter (pocket) - ISBN 9788232801039 - Forlaget Press

Jón Kalman Stefánsson

Fiskene har ingen føtter (pocket)

Fiskene har ingen fotter pocket

Pris: 199,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232801039
 • INNB:Heftet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Tone Myklebost
  • UTG.ÅR:2016
  • KATEGORIER:Pocket | Skjønnlitteratur
  • VEKT:0.39
  • BOKGR:50
  expand_more

Jón Kalman Stefánsson har vunnet mange beundrere både blant kritikere og lesere her til lands med den fantastiske trilogien om Gutten bestående av Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte. Nå følger han opp med en slektsroman som binder sammen fortid og nåtid på et vis som har fått anmelderne til å sammenlikne den med Roy Jacobsens Seierherrene og De usynlige.


Vi befinner oss i et moderne Keflavik som er like tomt og forvirret som den hjemvendte Ari. Men gradvis nøstes trådene i familiehistorien bakover. Fiskene har ikke føtter er en vakker og vond og storslagen historie om en familie over tre generasjoner. Det er en fortelling om mennesker som elskes og plages, som flykter og vender hjem. Det er en historie om smerte og savn, om fiskekvoter og fangstkrise, om amerikanernes krigsskip, om Beatles, Pink Floyd og Wham. Det er en historie om lyse og mørke dager i Nordfjördur – og om en kvinne som forvandles til en levende mumie.


Fiskene har ingen føtter ble nominert til Nordisk råds litteraturpris i 2015.

format_quote

«Fiskene har ingen føtter» er ei gripande soge om kvardagsmenneske som elskar og hatar, som føler for å flykte, og for å vende attende (..) Jón Kalman Stefánsson er ein av dei verkeleg store forfattarane, ikkje berre i islandsk og nordisk samanheng."


Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

format_quote
format_quote

Jeg kjenner ingen nålevende forfatter som skriver så utsøkt poetisk prosa om våre skrale eksistensvilkår som islendingen Jón Kalman Stefánsson.


Cathrine Krøger, Dagbladet

format_quote
format_quote

Islandske Jón Kalman Stefánsson er fantastisk bra, han er en av nordens største nålevende forfattere. Vinner han blir jeg lykkelig.


Åsa Linderborg, forfatter og journalist.

format_quote
format_quote

Ei innsiktsfull og klokt poetisk historie om det kløyvde mennesket og om kva som får oss til å huske og kor viktig nettopp det er.


Margunn Vikingstad, Morgenbladet

format_quote
format_quote

De forskjellige historiene og personene danner en fargerik og intens vev, som skildrer ikke bare enkeltpersonenes skjebne, men hele den islandske nasjonens skjebne. Det er ikke tvil om at Stéfansson er en av Islands beste forfattere i dag


Juryens nominasjonsuttalelse, Nordisk råds litteraturpris 2015

format_quote

Jón Kalman Stefánsson
Les mer om forfatteren