Haren med øyne av rav - ISBN 9788275474665 - Forlaget Press

Edmund de Waal

Haren med øyne av rav

Haren med oyne av rav 1

Pris: 379,-

  • info
  • ISBN 9788275474665
  • STATUS:I salg
  • OVERSETTER:Christian Rugstad
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2011
    • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
    expand_more

264 utsøkte små japanske figurer, skåret ut i tre eller elfenben, med detaljer av rav eller kostbare stener. Ingen av dem større enn en fyrstikkeske; vidunderlige gjenstander til å holde i hånden, kjenne på, leke med, beundre, ta med seg i lommen. Da den engelske keramikeren Edmund de Waal første gang så familiens samling av japanske netsuker i et glasskap i Tokyo, klarte han knapt å puste. Senere, da han selv fikk arve samlingen, oppdaget han at netsukene var nøkkelen til en historie langt større enn han kunne forestille seg.

Edmund de Waals Haren med øyne av rav er en bok som knapt likner på noen andre: familiehistorie, memoar, biografi, essay, fortelling, kunsthistorie, detektivroman. De færreste hadde forventninger til boken da den utkom i England sommeren 2010. Ett år senere er De Waaals bok et av de mest omtalte fenomenene i den internasjonale forlagsverdenen. Hyllet som et mesterverk av engelske og amerikanske kritikere, en bestselger både i UK og USA, kåret til årets beste bok i 2010 i et utall aviser og magasiner. I en prosa som er like presis og elegant som netsukene selv forteller Edmund de Waal historien om en mektig families langsomme vei mot tragedien – og om samlingen de klarte å holde fast på, et siste minne om hva de en gang hadde vært.

format_quote

Det ble ikke noen middag den uken jeg leste denne boken, og i flere uker senere kunne jeg ikke snakke om noe annet. Den var rett og slett forheksende.
Spectator, Books of the year

format_quote
format_quote

Ikke bare årets, men tiårets bok (…) en historie som bør tas vare på og leses igjen av like mange generasjoner som den beskriver.
Times Literary Supplement, Books of the year

format_quote
format_quote

Den beste boka jeg har lest på mange år. En fullkommen fortelling om gledene og smertene ved å være menneske.
Daily Telegraph, Books of the year

format_quote
format_quote

Fabelaktig slektssaga og enestående fortelling.
Fredrik Wandrup, Dagbladet

format_quote
format_quote

Dette er den beste boka som er utgitt på mange år. Terningkast seks.
Solgunn Solli, Altaposten

format_quote
format_quote

Fortellingen er så elegant bygget opp at det blir en nytelse å lese denne boka.
Lena Sjøstrøm Møller, Romerikes blad

format_quote
format_quote

Haren med øyne av rav lærer meg en hel del, og er engasjerende lesning. Det er en sånn bok man stadig kikker opp fra, i håp om at det sitter noen i nærheten så man kan fortelle om det man leser.
Silje Bekeng, Klassekampen

format_quote
format_quote

Jeg skjønner hvorfor denne boken er blitt bestselger i Storbritannia. Haren med øyne av rav er fortellende sakprosa på sitt mest fascinerende.
Knut Olav Åmås, Aftenposten

format_quote
format_quote

Fortellingen om et familiedynasti som mister alt under andre verdenskrig, bortsett fra en samling små japanske skulpturer ville vært umulig å tro på hvis den ikke var sann, forfatteren har samtidig et skjevt blikk som gjør at han unngår å gjøre det unike til en sjangerfortelling.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

format_quote
format_quote

Dette er en bok som bør leses: en varm beretning om tap.
Andreas Wiese, Dagbladet

format_quote

Edmund de Waal
Les mer om forfatteren