Historien om Ásta - ISBN 9788232802517 - Forlaget Press

Jón Kalman Stefánsson

Historien om Ásta

Historien om sta

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788232802517
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
 • OVERSETTER:Tone Myklebost
  • UTG.ÅR:2019
  • VEKT:0.558
  • BOKGR:42
  expand_more

Hvorfor skal det være nødvendig å falle ned fra en stige for å skjønne hva som er viktig i livet? Sigvaldi ligger på et fortau i Stavanger, han er en gammel mann. «Min gode Gud, så urimelig jeg har vært i livet», tenker Sigvaldi. Plutselig vil han fortelle om Ásta, datteren. For det er så mye, så fryktelig …


For Ásta beveger livet seg mot katastrofen, igjen og igjen. Foreldrenes ekteskap tar slutt, de som elsker henne forlater henne – eller hun forlater dem. Veien bort fra Island fører til Wien, til kunststudier der, til poeten Jósef og kjærligheten.


Hvordan overlever vi katastrofene, hvordan minnes vi dem? Og hvordan fortelle om et liv – når ingen lever bare i nået, men alltid også i drømmen, minnet eller forventningen? Slik spør Sigvaldi, der han ligger på bakken i Stavanger. Slik spør Ásta, når hun forsøker å skrive til ham som var hennes livs kjærlighet. Og slik spør forfatteren – som har leid seg inn i et gammelt hus ved kysten som en annen idiot av en turist, for endelig å forsøke å få denne virkeligheten til å henge sammen.


Historien om Ásta er en svimlende, leken, rørende og mangesidig roman fra en av de største fortellerne i dagens litteratur.


format_quote

«Ingen over, ingen ved siden», «...gjennomgripende rå og vakker, poetisk og erotisk, full av lidenskap, ømhet og desperat og umulig kjærlighet. »

«JÓN KALMAN STEFÁNSSON ER MIN YNDLINGSFORFATTER»

Cathrine Krøger, Dagbladet

format_quote
format_quote

«Leseren kan gjøre seg klar for en sprudlende opplagt erkjennelsesreise.» «"Historien om Ásta" er en høystemt, lyrisk kjærlighetshistorie.»

Sindre Hovdenakk, VG

format_quote
format_quote

«Rein lesefryd. Når Jón Kalman Stefánsson slippes løs, gir islandske liv opphav til en uendelighet av sære og såre, svette og svirefulle fortellinger, kjærlighet og hat.»

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

«Les denne boka, for du vil lære mye om livet og kjærligheten av den. "Historien om Ásta" er en fantastisk roman, virkelig en bok det er å lett å bli ástfanginn av.»

Mímir Kristjánsson, Klassekampen

format_quote
format_quote

"«Historien om Ásta» [er] en fantastisk bekreftelse på at Jón Kalman Stefánsson hører hjemme i stjernesjiktet blant dagens forfattere - samme hvor man leter på Tellus."

Tor Hammerø, Nettavisen

format_quote
format_quote

«"Historien om Ásta" tar leseren til tider ved strupen ved insisterende, og overbevisende livsvisdom, og åpner andre ganger for lettet og mørk latter.» 

Bjørn Gabrielsen, DN

format_quote
format_quote

«Historien om Ásta bekrefter inntrykket av en dikter med en helt utrolig evne til å se grunnene og avgrunnene i mennesket. [...] igjen viser Stefánsson den sjeldne evnen som skiller kunstneren fra hopen av skribenter, nemlig evnen til å synliggjøre det magiske i en tvers igjennom hverdagslig tilværelse.»

Fartein Horgar, Adresseavisen

format_quote

Jón Kalman Stefánsson
Les mer om forfatteren