Hva som helst er mulig - ISBN 9788232801121 - Forlaget Press

Elizabeth Strout

Hva som helst er mulig

Hva som helst er mulig

Pris: 349,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232801121
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Hilde Rød-Larsen
  • UTG.ÅR:2018
  • VEKT:0.418
  • BOKGR:42
  • OriginaltittelAnything is possible
  expand_more

I Hva som helst er mulig lar Elizabeth Strout oss møte menneskene rundt familien i småbyen Amgash, Illinois, hvor vanlige mennesker hver på sitt vis forsøker å finne fellesskap, forsoning og en slags fred. Alle fortellingene er flettet inn i hverandre; alle lar de oss se de forskjellige figurene forvandlet, fra stadig nye perspektiv.


En kvinnelig forfatter vender tilbake til stedet hun vokste opp, for å møte søsknene sine igjen for første gang på 17 år. Vi treffer to søstre: Den ene har sagt farvel til all selvrespekt i bytte med en rik ektemann, den andre har funnet sin sjelevenn mellom sidene i en bok. Vaktmesteren på skolen får testet sin tro i møte med en mann han forsøker å hjelpe. En voksen kvinne lengter etter omsorg, samtidig som hun gradvis forsones med at moren søkte lykken langt borte i et annet land.


I Hva som helst er mulig vender Elizabeth Strout tilbake til en form hun har briljert med tidligere: en roman fortalt gjennom en serie sammenhengende fortellinger. I tillegg treffer vi igjen karakterer og skikkelser fra hennes seneste roman, Jeg heter Lucy Barton. De to bøkene kan leses helt uavhengig, men sammen skaper de en helt unik helhet.


Hva som helst er mulig bekrefter Elizabeth Strouts posisjon som en av de aller viktigste forfatterne i dagens amerikanske litteratur.

format_quote

Skikkelig god amerikaner (…) Den tredje boka av Elizabeth Strout på norsk på tre år, er en utsøkt samling styggvakre fortellinger om amerikanske utkantfolk.

Terje Eidsvåg, Adresseavisen

format_quote
format_quote

Elizabeth Strout er en finurlig forfatter

Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

Vidunderlig lesing. Strout kan virkelig skrive deg inn i en verden – gi deg følelsen av at du er der, sammen med henne, i akkurat dette huset, i akkurat denne bortgjemte byen.

The Times

format_quote
format_quote

Strout treffer blink, nok en gang. I Hva som helst er mulig vender hun tilbake til det hun gjør bedre enn alle andre forfattere.

Washington Post

format_quote
format_quote

Finnes det i det hele tatt noen bedre enn Elizabeth Strout på sitt beste? En sjenerøs, varm og skjev bok om helt vanlige liv.

USA Today

format_quote
format_quote

Dette er et skimrende lite mesterverk av en bok – en vis og praktfull roman. Nesten ingen skildrer tilværelsens tvetydighet og skjørhet så briljant som Strout.

The Observer

format_quote
format_quote

Man må lese Elizabeth Strout av samme grunn som man hører på et rekviem: for å oppdage skjønnheten i det triste.

New York Times

format_quote

Elizabeth Strout
Les mer om forfatteren