Håvard Aagesen

Ingenmannsland

Ingenmannsland

Pris: 329,-

  • info
  • ISBN 9788232801251
  • STATUS:I salg
    • UTG.ÅR:2017
    expand_more

I august 2009 gikk Håvard Aagesen ut av dørene på Radiumhospitalet. En knallhard kreftbehandling med stråling og cellegift var over. Testene var gode. Alt tydet på at han var frisk. Det var en av de beste dagene i hans liv. Men det ble også begynnelsen på en tilværelse han ikke hadde kunnet forestille seg. Med en kropp han ikke kjente igjen. Med forventninger han ikke kunne leve opp til. Med smerter og utmattelse som var vanskelig å sette ord på. En reise inn i et ingenmannsland – inn i den ukjente og udefinerte sonen mellom syk og frisk.

 

Ingenmannsland er en fascinerende og åpenhjertig beretning om livet som kreftoverlevende – en rapport fra av en tilværelse stadig flere nordmenn kjenner på kroppen, men som vi likevel nesten aldri snakker om. Full av humor, men også med stor ærlighet, forteller Håvard Aagesen om sin egen kreftsykdom, og kampen for å finne fram til en slags hverdag, en skjør balanse, etter at behandlingen er over. Ingenmannsland setter ord på sentrale erfaringer som hittil har vært tause: Boka er både en sterk leseropplevelse og et viktig bidrag til samfunnsdebatten.

format_quote


Etterhvert håper jeg at vi som samfunn får en bedre forståelse av denne tilværelsen for i dag er vi alt for mange som strever med å finne ut av dette på egen hånd, i et ingenmannsland mellom de friske og de som fortsatt er syke.

 Jeg hadde ingen forestillinger om hva som skulle skje den dagen behandlingen var slutt. Jeg var totalt uforberedt. Jeg tenkte at enten dør jeg, eller så blir jeg frisk. Det viste seg at det ble veldig annerledes enn det.

format_quote
format_quote

Vi må understreke viktigheten av tiden etter sykdommen når det utvikles flere pakkeforløp, og vi må sørge for at rehabilitering ikke er et avsluttet kapittel når menneskene selv opplever at de er i det ingenmannslandet Aagesen beskriver. Her har vi en jobb å gjøre.


Hadia Tajik, nestleder i Arbeiderpartiet, kronikk i VG

format_quote

Håvard Aagesen
Les mer om forfatteren