Ordinær pris
449,-
Tillbudspris
224,-
Andreas Liebe Delsett fikk tilbudet mange matentusiaster drømmer om: Ville han jobbe en periode på restaurantkjøkken, lære seg faget, lage mat på virkelig høyt nivå? Andreas så for seg noen måneder i en spennende verden, en enkel snarvei til mesterkokkenes oppskrifter og innsikter. I stedet ble tida ved kjøkkenbenken på Restaurant Stock i Oslo et utmattende og utfordrende møte med en annerledes virkelighet. Kjøkkenveien er en bok om mat, samarbeid, håndverk, gjentakelser, fellesskap, feiltagelser, kunnskap, kjøkkenmaskiner, kreativitet, kjedsomhet og klasse. I tillegg er boka det mest levende og innsiktsfulle portrettet av det profesjonelle kjøkkenet hittil skrevet på norsk.
Få steder i det norske samfunnet er så mangetydige som restaurantkjøkkenet. Kokkene har blitt orakler, kjendiser og kulturelle helter, og stadig presenteres det profesjonelle kjøkkenet som mytisk og magisk i magasiner, TV-serier og populærkultur. Samtidig er kokkefaget et lavstatusyrke, med dårlig lønn, lav rekruttering, vanskelige arbeidsbetingelser og harde fysiske krav. I samfunnets øyne er kokken på samme tid kunstner og håndverker, hersker og tjener, orakel og idiot. Hvilken virkelighet venter egentlig dem som velger kjøkkenveien?
Jeg kan ikke huske å ha lest en så ujålete, grundig og innlevende bok om livet på kjøkkenet.
Andreas Viestad, Morgenbladet
format_quote format_quote
Miriam Folland, NRK
format_quote