Med blodig forsett - ISBN 9788232801527 - Forlaget Press

Graeme Macrae Burnet

Med blodig forsett

Med blodig forsett

Pris: 99,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232801527
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Hege Mehren
  • UTG.ÅR:2018
  • KATEGORIER:Krim
  • VEKT:0.48
  • BOKGR:42
  • OriginaltittelHis bloody project
  expand_more

Fjorårets publikumsfavoritt til Bookerprisen! Året er 1869. Et brutalt trippeldrap et sted i det skotske høylandet fører til at en ung mann ved navn Roderick Macrae blir arrestert. Med blodig forsett er en psykologisk thriller om en sytten år gammel mann fra det skotske høylandet som er fengslet for trippeldrap av den brutale sorten. Allerede på første side får vi vite hvem morderen er, men de viktigste spørsmålene står allikevel ubesvart. Forteller han sannheten? Var han gal? Finnes det en annen historie som kan forklare det som skjedde?


Den tiltaltes memoarer blir over hundre år etter funnet av forfatteren – en fjern slektning – og bekrefter at han er skyldig i å ha begått handlingene han er anklaget for, men bare summen av rettsdokumenter, medisinske undersøkelser og tilstedeværendes vitnesbyrd kan avsløre hva som fikk ham til å utføre en så brutal og nådeløs voldshandling. Kan forsvareren redde Roderick fra galgen?


Graeme Macrae Burnets har skrevet en forførende og original fortelling om søken etter sannhet. Selv om alle fakta synes klare, endres perspektivet gradvis i en genial dramaturgi hvor historiske rettsdokumenter og morderens egen beretning veksler om å føre ordet. Med blodig forsett er en engasjerende thriller lagt til et spektakulært landskap med uforglemmelige skjebner.

format_quote

Strålende skotsk tristesse (…) Dette er en nydelig, trist, spennende og rørende fortelling om fattigdom, svik, fordommer, overgrep, raseri og sjalusi, og det er lett å fatte sympati med den unge gutten.

Harald Birkevold, Stavanger Aftenblad

format_quote
format_quote

Det er all grunn til å gjøre Med blodig forsett til den første krimromanen du leser i 2018. (...) Graeme Mcrae Burnett komponerer historien på en elegant og fengende måte. (...) Rett og slett en meget god start på leseåret, og en bok jeg tror kan pløye seg helt inn til hjertet av det norske bokmarkedet.

Asbjørn Slettemark, OP-5

format_quote
format_quote

Graeme Macrae Burnets morderballade fra det skotske høyland er snedig og intrikat.

Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

format_quote
format_quote

Graeme Macrae Burnet har skrevet en snedig og intrikat kriminalroman i den historiske sjangeren.

Leif Ekle, NRK

format_quote

Graeme Macrae Burnet
Les mer om forfatteren