Når pust blir til luft - ISBN 9788232800902 - Forlaget Press

Paul Kalanithi

Når pust blir til luft

Nar pust blir til luft

Pris: 369,-

  • info
  • ISBN 9788232800902
  • STATUS:I salg
    • UTG.ÅR:2016
    expand_more

Når pust blir til luft er et selvportrett som utfolder seg i to sammenhengende, men svært ulike deler: Den første delen handler om en ung og filosofisk anlagt medisinstudent som søker legekallets egentlige mening og de biologiske livsprosessenes hemmeligheter, og som senere spesialiserer seg innen hjernekirurgi, det mest kritiske stedet for den menneskelige identitet. I andre halvdel av boken er legen selv blitt pasient og konfronteres med sin egen snarlige død.

Boken utspiller seg som en refleksjon over denne transformasjonen, og over essensielle spørsmål som: Hva gjør livet verdt å leve når man står ansikt til ansikt med sin egen død? Hva gjør du når framtiden opphører og alle ambisjoner i livet må tenkes på nytt? Hva  innebærer det å bli far, å sette et liv til verden, vel vitende om at ens eget liv snart er over? Dette er noen av spørsmålene Kalinithi behandler i denne helt unike teksten. Når pust blir til luft er en uforglemmelig og livsbejaende refleksjon over møtet med døden og forholdet mellom lege og pasient, skrevet av en begavet forfatter med førstehånds erfaring fra begge sider.

Paul Kalanithi døde i mars 2015, 37 år gammel, mens han fortsatt skrev på denne boken.

format_quote

Tankevekkende og gripende ... Kalanithi var en dypt tenkende og lidenskapelig mann, og om hans død er et stort tap for medisinen, er boken han la igjen til oss, et sjeldent verdifullt testamente.
The Guardian

format_quote
format_quote

Til tross for det mørke bakteppet er dette rett og slett en inspirerende bok.
The Washington Post

format_quote
format_quote

Jeg garanterer, denne boken er det ikke mulig å bli ferdig med etter endt lesning.
The New York Times

format_quote

Paul Kalanithi
Les mer om forfatteren