Når vi mister oss selv - ISBN 9788275476928 - Forlaget Press

Matthew Thomas

Når vi mister oss selv

Nar vi mister oss selv

Pris: 399,-

  • info
  • ISBN 9788275476928
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2015
    • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
    expand_more

Romanen byr på mange lag utover skildringen av Alzheimer; den handler om den amerikanske drømmen, fortalt gjennom tre generasjoner irsk-katolske immigranter bosatt i New York. Boken byr på en nærgående skildring av middelklassens fremvekst i det 20. århundre, av kampen for verdighet, et eget hjem og sosial anseelse.

Vi følger Eileen Tumulty, født i 1941, som bruker store deler av oppveksten på å pleie sine alkoholiserte foreldre. Hennes higen etter et annet liv synes å være innen rekkevidde når hun treffer Ed Leary, en ung forsker med gode karriereutsikter. Men den største prøvelsen i livet står foran henne, skal det vise seg, prøvelser som stiller hennes materielle og sosiale streben i et helt nytt lys.

format_quote

En helt fantastisk debutroman (…) en ærlig og intim skildring av en familiehistorie, med kvaliteter som vil ryste deg i ditt innerste.
The New York Times

format_quote
format_quote

En ambisiøs og nydelig skrevet roman om ambisjoner og hva de kan gjøre og ikke gjøre.
USA Today

format_quote
format_quote

Det er et storslagent stykke arbeid, ikke bare den beste debutromanen jeg kan huske, men den beste amerikanske romanen på svært lang tid.
New York Post

format_quote
format_quote

Gleden ved denne boken er den samme som ved enhver litterær klassiker – for det er det denne kommer til å bli – praktfullt skildrede små øyeblikk som fanger både enkeltmenneskets liv og det universelle ved dette menneskets erfaringer.
Washington Post

format_quote
format_quote

Korrigeringer. Utespillets kunst. De fleste år kommer det en voldsomt hypet amerikansk roman som erklæres som et litterært gjennombrudd. I år er den en saga om en irsk-amerikansk familie i Queens, forfriskende upretensiøs, men full av sjel – og dypt rørende karakterer.
Entertainment Weekly

format_quote
format_quote

We Are Not Ourselves took 10 years to write, and justifies every one of them.
Helen Dunmore, The Guardian

format_quote
format_quote

Ambisiøs amerikansk roman om Alzheimer (…) Når vi mister oss selv er en sterk historie om en familie som blir rammet av en tragedie.
Brynjulf Jung Tjønn, VG

format_quote
format_quote

Matthew Thomas intervjues av NRK

format_quote

Matthew Thomas
Les mer om forfatteren