Sauebondens liv - ISBN 9788232800575 - Forlaget Press

James Rebanks

Sauebondens liv

Fortellinger fra den engelske landsbygda

Sauebondens liv

Pris: 379,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232800575
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
  • UTG.ÅR:2016
  • KATEGORIER:Sakprosa
  • VEKT:0.431
  • BOKGR:32
  expand_more

Noen mennesker har frihet til å velge sin egen retning i livet. Slik har det ikke vært for James Rebanks. Han er odelsgutten på en sauegård i Lake District som i mer enn seks hundre år har vært i familiens eie.


James Rebanks’ første bok ble en stor publikums- og kritikersuksess. Hans skildringer av sauebondens liv er fascinerende lesning, det er engasjerende, rørende og ærlig. Boka hans om et gammelt yrke forteller historien om en dypt rotfestet tilknytning til et særegent landskap og en stille og tilbaketrukket livsstil. 


I en stemningsfull og klar prosa tar Rebanks oss gjennom en sauebondes år. Boka er en unik fortelling om livet på landsbygda, et liv som de fleste av oss har mistet nærheten til. Det er en historie om arbeidslivet og menneskene rundt ham, hans egen barndom, hans foreldre og besteforeldre. Det er historien om å holde ut i et vanskelig yrke, fortalt med en kjærlighet til jorda og dyra som smitter over på leseren.


For Rebanks og hans familie former været og årstidene livet. Om sommeren skal sauene på fjellet og høyet i hus, om høsten gjelder det å gå på markedet og skaffe nye dyr til flokken, om vinteren må dyrene holdes i live, og litt senere, vårens kribling når lammingen nærmer seg. Den påfølgende beitesesongen gir dem pågangsmot til et nytt år som sauebønder.


format_quote

Maken til nydelig bok er det lenge siden jeg har lest.
Kristin Valla, A-magasinet.

format_quote
format_quote

En unik fortelling, fortalt av noen som har en lidenskap som lyser i hver setning.
The Literary Review

format_quote
format_quote

Selv for den største urbanist er dette en fantastisk bok.
The Observer

format_quote
format_quote

 En stor leseopplevelse, ypperlig oversatt av Hege Mehren.
Dagbladet.

format_quote
format_quote

Uforglemmelig. En av de ærligste fortellingene om landlig liv jeg har lest.
The Independent

format_quote
format_quote

Kraftfull – og stillfarende energisk.
The Sunday Times

format_quote
format_quote

Blir du ikke fascinert av det engelske fjell-landskapet etter å ha lest James Rebanks' fortelling fra en sauebondes liv, blir du det aldri. [...] Hege Mehren har gjort et fint arbeid med den norske oversettelsen. Jeg tviler ikke på at Sauebondens liv også vil finne mange begeistrede norske leser.  
Anne Cathrine Straume, NRK.

format_quote
format_quote

 Strålende om sau. [...] Jeg blir litt misunnelig, tenk å være den som har skrevet verdens vakreste bok om å være sauebonde, skrevet med stor innsikt og mye sjel. For å skrive slik må du rett og slett være en drivende god sauebonde og en god forfatter. 
Hamar Arbeiderblad.

format_quote

James Rebanks
Les mer om forfatteren