Seks minutter i mai - ISBN 9788232803255 - Forlaget Press

Nicholas Shakespeare

Seks minutter i mai

Seks minutter i mai

Ordinær pris

449,-

Tillbudspris

393,-

 • info
 • ISBN 9788232803255
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
 • OVERSETTER:Christian Rugstad
  • UTG.ÅR:2020
  • KATEGORIER:Sakprosa
  • VEKT:0.725
  • BOKGR:32
  expand_more

Dette er historien om hvordan slaget om Narvik i april 1940 førte til regjeringskrise i England og endret krigens gang. Fra 1939 var Winston Churchill marineminister og en del av det britiske krigskabinettet, og like lenge hadde han vært fiksert på Norge og den tyske malmtransporten gjennom Vestfjorden fra Narvik. Dette var en hovedåre for oppbyggingen av den tyske krigsmaskinen. Statsminister Neville Chamberlain ville lenge ikke høre på Churchills planer om å avskjære tyskernes transportrute, av frykt for å provosere Hitler. Da angrepet på Norge kom, var det for sent, og de britiske aksjonene langs norskekysten ble en katastrofe – for Churchill også personlig.


Med en rekke nye kilder og detaljer bringer Nicholas Shakespeare oss tett på begivenhetene som ledet fram til «The Norway Debate» i det britiske parlamentet – som den 10. mai endte med en seks minutters avstemning der Winston Churchill helt uventet ble landets statsminister.

format_quote

Det britiske felttoget i Norge våren 1940 var spektakulært dårlig planlagt og enda dårligere gjennomført. Likevel førte det paradoksalt nok til at den ansvarlige statsråden, Winston Churchill, ble statsminister. Nicholas Shakespeare gir deg hele historien om hva som skjedde. Komplett med etsende personkarakteristikker og en dramatisk oppbygging verdig forfatterens etternavn. Sommerens beste krigsbok. Ikke anmeldt da den kom, men vi gir den herved en klar sekser! 

Sindre Hovdenakk, VG

format_quote
format_quote

Romanforfatteren Nicholas Shakespeare leverer her en avslørende og briljant beretning på 500 sider med nye opplysninger om hvordan Winston Churchill våren 1940 overraskende ble valgt til britisk statsminister.

Arne Dvergsdal, Dagbladet

format_quote
format_quote

Seks minutter i mai er en ytterst interessant beretning om det uforutsigbare spillet som til slutt brakte Churchill til makten.

Per E. Hem, Morgenbladet

format_quote
format_quote

Seks minutter i mai en ren nødvendighet for alle som interesserer seg for krig, historie og politikk, og hvordan menneskene agerer under press.

Skildringen av felttoget i Nord- og Midt-Norge sett fra britisk side, er uten tvil av ekstra interesse for norske lesere.

Ola Hegdal, NRK

format_quote

Nicholas Shakespeare
Les mer om forfatteren