Sjiraffens hals - ISBN 9788275475358 - Forlaget Press

Judith Schalansky

Sjiraffens hals

En dannelsesroman

Sjiraffens hals

Pris: 329,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275475358
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2013
    • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
    expand_more

Den sterkestes rett er alt, det vil si: den mest tilpasningsdyktiges. Inge Lohmark har undervist i biologi i mer enn tretti år. Men ingenting vil kunne  endre den kjensgjerning at skolen hun arbeider ved – beliggende i en bitteliten småby på den tyske landsbygda, og med et stadig mindre tilfang av elever – vil bli stengt om fire år. Lohmarks mann, som i mange år har drevet med storfe, har begynt med strutseoppdrett. Deres datter Claudia har emigrert til USA for flere år siden og har ingen intensjoner om å få barn. Alle omkring henne handler stikk i strid med den strenge naturens orden hun foreleser om for sine studenter hver dag. Når hun en dag forelsker seg i en elev på niende trinn, en relasjon som befinner seg hinsides det akseptable i et lærer–elev forhold, slår hennes biologisk determinerte virkelighetsforståelse for alvor sprekker. Ved hjelp av stadig flere underlige strategier forsøker hun å redde det som ikke reddes kan.

format_quote

Jeg synes Judith Schalansky har skrevet en glimrende roman. Språket er vakkert, ja, poetisk å lese. Virkelig en roman jeg kan anbefale.
Torstein Buer, Finnmark Dagblad

format_quote
format_quote

Judith Schalansky har klart å skape en hovedperson som er vidunderlig slem, men som samtidig vekker vår medlidenhet. Hun har utviklet en helt egen stemme – som blir igjen hos leseren lenge etter at boken er lukket.
Die Tageszeitung (TAZ)

format_quote
format_quote

Schalansky har en helt egen evne til å skrive tungt og på samme tid elegant, seriøst og på samme tid lekende. Det gjør denne romanen til en av de beste og mest uvanlige som er skrevet om Tyskland etter gjenforeningen.
Der Spiegel

format_quote
format_quote

Schalanskys roman er original, klok og sylskarp. Den etablerer henne helt i fronten av den litterære utviklingen i Tyskland.
Frankfurter Allgemeine Aeitung

format_quote
format_quote

Vi sier det gjerne igjen: Dette er høstens beste tyske bok.
Die Welt

format_quote
format_quote

Romanen er svært godt skrevet. Beskrivelsen av den slemme biologilæreren og det infame blikket hun retter mot de håpløse elevene, er morsomt. Hun fører et elegant og lekent språk
Silje Stavrum, Bergens Tidende

format_quote
format_quote

Jo tettere vi kommer på Lohmark, jo mer trekkes vi inn i hennes forrykte verdensbilde, og det er godt gjort.
Ellen Engelstad, Klassekampen

format_quote
format_quote

Historia om biologilærerinna med ein fatal mangel på empati er tørrvittig og djupt tragikomisk. Gåva til dei som ikkje trur tyskarar har humor.
Maria Horvei, Klassekampen.

format_quote

Judith Schalansky
Les mer om forfatteren