Søt sorg - ISBN 9788232803002 - Forlaget Press

David Nicholls

Søt sorg

Sot sorg

Ordinær pris

399,-

Tillbudspris

199,-

 • info
 • ISBN 9788232803002
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
 • OVERSETTER:Hege Mehren
  • UTG.ÅR:2019
  • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
  • VEKT:0.574
  • BOKGR:42
  expand_more

Én sommer er nok til å forandre hele livet. I alle fall hvis du er seksten år.


Det er 1997. Charlie Lewis er en sånn gutt som du ikke husker når du ser igjen klassebildene. Han har gjort det dårlig på eksamen. Hjemme passer han på faren sin – selv om han mener å ha hørt at det egentlig skal være omvendt. Fremtiden prøver han å tenke minst mulig på.


Det er da han treffer Fran Fisher. Og mot sin vilje begynner Charlie å håpe. Men hvis Charlie skal bli sammen med Fran, må han gjøre noe som får ham til å se enda mer ut som en idiot i andres øyne. En oppgave som vil forandre ham helt. Han må bli med i Kompaniet. Og hvis du synes Kompaniet høres ut som en slags sekt, er sannheten enda skumlere.


Shakespeare er tydeligvis prisen for å kunne håpe.


Søt sorg er en tragikomedie om å bli voksen. Den er en feiring av vennskapets forandrende kraft. Og av kjærligheten slik den kjennes når den eksploderer aller første gang: søt, sitrende og sorgfull, så full av lys at du ikke klarer å se rett på den, ikke før etter at den har brent ut.


Med sine bittersøte, kloke og vittige romaner om kjærligheten, livet og livets nederlag, er David Nicholls en av de mestselgende engelskspråklige forfatterne internasjonalt det siste tiåret. Gigantsuksessen En dag (2009) solgte nesten 2 millioner alene, mens Nicholls’ forfatterskap samlet har solgt over 8 millioner eksemplarer på verdensbasis. Han har vunnet Galaxy-prisen som årets forfatter i England, og har også vært nominert til Booker-prisen.format_quote

Dette er en så vakker bok! Fanger perfekt et øyeblikk i tid som vi alle har måttet gå gjennom.

Graham Norton

format_quote
format_quote

Nicholls mest modne og mest gripende roman så langt, skrevet både med stor komisk sans og følelsesmessig raushet.

Inews

format_quote
format_quote

En strålende velskrevet og vakkert innsiktsfull skildring av tenåringsliv, kjærlighet, vennskap og familiekriser – som bygger seg opp mot en intenst gripende avslutning.

Heat

format_quote
format_quote

En rik, nyansert og bittert morsom roman om hvordan ungdomskjærligheten kan holde oss i sitt grep. Bekrefter Nicholls’ unike talent for å avdekke det særegne i det hverdagslige.

Metro 

format_quote
format_quote

Forfatteren bak Oss og En dag har aldri skrevet med større ømhet og innsikt enn i denne bittersøte historien. Søt sørg portretterer den første kjærlighetens svimlende høyder og dyp helt perfekt.

Daily Express 

format_quote
format_quote

En triumf av en bok. Opplevelsen av nostalgi er intens, kroppslig – nesten slik at den får tiden til å snu.

Sunday Times

format_quote
format_quote

En medfølende, intelligent utforsking av tenåringsguttens rå smerte og ensomhet, av den første kjærlighetens mirakel og den evige kraften i Shakespeares språk.

The Spectator

format_quote
format_quote

Å fortape seg i denne perfekte tenåringsromansen kjennes litt som å gå og nynne på en av favorittsangene dine fra tenårene. Men Søt sorg er ikke noen eskapistisk fantasi. Historien om Charlie og Fran vil forbli i minnet lenge etter at sommeren er over.

Daily Telegraph

format_quote
format_quote

En nydelig hyllest av ungdomskjærligheten. Søt sorg gjør det Nicholls kan aller best: Boka fyller leseren med minner, og forteller en dypt rørende kjærlighetshistorie som aldri noensinne blir sentimental. Alt maksimalt snedig utført, med intelligens og – viktigst av alt – massevis av humor.  

The Observer

format_quote
format_quote

En dag ble så høyt elsket blant annet fordi den fanget følelsen av å være ung, være forelsket, være forvirret. I Søt sorg vender David Nicholls tilbake til det samme rike litterære landskapet – bare denne gangen helt tilbake til tenårene, og i en stil som perfekt blander det humoristiske og dypt inderlige. Boka ga meg følelsen av at noe hadde svulmet opp i brystet på meg – det er fare for at flere lesere vil begynne å tenke tilbake på sine egne tapte skoledager, eller på sin egen første kjærlighet.

The Independent


format_quote

David Nicholls
Les mer om forfatteren