Tilbake til Lemberg - ISBN 9788232802012 - Forlaget Press

Philippe Sands

Tilbake til Lemberg

Om en forsvunnet by, og jakten på rettferdighet

Tilbake til lemberg 2

Pris: 399,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232802012
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Christian Rugstad
  • UTG.ÅR:2018
  • VEKT:0.71
  • BOKGR:32
  expand_more

Da den framstående menneskerettsjuristen Philippe Sands ble invitert til å forelese i Lviv i Ukraina i 2010, ante han ikke at besøket ville bli begynnelsen på en lang reise inn i egen familiehistorie – og inn i de mest avgjørende hendelsene i hele det 20. århundre. Sands var nysgjerrig på Lviv: en vakker, gammel by som pleide å bære navnet Lemberg, og som hadde vært et sentrum for den jødiske kulturen Europa. Her hadde bestefaren hans vokst opp – den elegante og tilkneppede Léon, han som alltid omga seg med så mye taushet, så mange spørsmål.


Det Sands ikke visste, var at Lemberg også hadde vært opphavsstedet til Rafael Lemkin og Hersch Lauterpach – to unge jødiske flykninger og jurister som under krigen arbeidet på spreng hver for seg for å utvikle et lovapparat som kunne gjøre det mulig å forfølge og straffe nazismens overgripere. Under krigen var Lemberg også Hans Franks by: Nazismens viktigste jurist, en av det tredje rikets sjefstenkere, beryktet under krigen for sitt ufattelig brutale styre i det okkuperte Polen og Ukraina.


Sands jakt på sannheten om sin familie og byen som forsvant, sender ham halve jorden rundt, før tilfeldigheter og utrolige forbindelser fører ham tilbake til Nürnberg og rettsprosessen etter krigen – der Lemkins og Lauterpachts juridiske arbeid endelig skulle stå sin prøve, og Hans Frank skulle få møte sin skjebne. Tilbake til Lemberg er en uforglemmelig blanding av historisk detektivarbeid og personlig beretning – og en sterk meditasjon over hvordan minner, forbrytelser og skyld kan etterlate arr gjennom generasjoner.

format_quote

Fabelaktig og gripende om andre verdenskrig... Noen sakprosabøker skiller seg rett og slett ut. For en historie, for et grep det er tatt i Tilbake til Lemberg, og for en forfatter Philippe Sands er!

Guri Hjeltnes, VG

format_quote
format_quote

Sakprosa i verdensklasse. Philippe Sands Tilbake til Lemberg er [..] en særdeles velskrevet, spennende og vektig bok som gjennom skildring av historie, mennesker og ideer blir en uforlignelig beretning om Europa på godt og vondt, for ikke å si ondt de siste 100 årene.

Terje Eidsvåg, Adresseavisen


format_quote
format_quote

Philippe Sands har skrevet et formidabelt verk om sin bestefar og jødeutryddelsen.. [E]n original måte å nærme seg juridiske problemer på, og en alarmerende viktig påminnelse om vår groteske, nære fortid og hva mennesket er i stand til å finne på av grusomheter.

Jon Rognlien, Dagbladet


format_quote
format_quote


En så god bok er det ikke ofte man får gleden av å lese.[...] En historiebok med kvaliteter man må til krimbøker for å finne.

Gunnar Kagge, Aftenposten


format_quote
format_quote

Med Tilbake til Lemberg leverer Philippe Sands en formidabel bok - en drivende spennende thriller, hvor politikk, juss og komplekse livsløp veves sammen.

Willy Pedersen, Morgenbladet

format_quote
format_quote

En monumental litterær bragd: Dypt personlig, fortalt med kjærlighet, sinne og stor presisjon.

John Le Carré

format_quote
format_quote

Ingen roman kan måle seg med sannhetsarbeid som dette.

Antony Beevor

format_quote
format_quote

Tilbake til Lemberg er en fantastisk bok. Et briljant mesterverk.

The Times

format_quote
format_quote

En nesten ubegripelig engasjerende og sterk bok.

Sunday Times

format_quote
format_quote

Sands tekst har intrige, intensitet og energi som en førsteklasses thriller.

The Guardian

format_quote

Philippe Sands
Les mer om forfatteren