Usynlige kvinner - ISBN 9788232804825 - Forlaget Press

Caroline Criado Perez

Usynlige kvinner

Hvordan mangel på data skaper en verden for menn

Usynlige kvinner

Pris: 449,-

Kjøp
 • info
 • ISBN 9788232804825
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:Midlertidig utsolgt
 • OVERSETTER:Guro Dimmen
bookBla i boka
  • UTG.ÅR:2022
  • VEKT:0.54
  • BOKGR:32
  expand_more

Forestill deg en verden hvor mobilen er for stor for både hånden og lommen din, hvor legen din skriver ut en medisin som er feil for din kropp, hvor du har 47 % større sjanse for å bli alvorlig skadd i en bilulykke eller hvor de utallige arbeidstimene du legger ned hver uke ikke blir anerkjent eller verdsatt. Om noe av dette høres kjent ut så er det gode sjanser for at du er kvinne.  

 

Gjennom eksempler fra hele verden synliggjør Caroline Criado Perez hvordan kvinner systematisk ignoreres og diskrimineres. Fra teknikk til naturkatastrofer, fra sexistisk snørydding til politikk og akademia – Usynlige kvinner er en kompromissløs analyse av alt vi ikke vet, og hvorfor vi ikke vet det. 

 

Bygget på hundrevis av studier og skrevet med energi, vidd og glitrende intelligens, er Usynlige kvinner en banebrytende avsløring av hvorfor vi lever i en verden designet for menn, en verden hvor vi er programmert til å se det mannlige kjønnet som standard og ignorere eller viske ut kvinnelig erfaring. 


format_quote

format_quote
format_quote

Les denne boken og fortell meg så at patriarkatet er et utslag av min fantasi.


Jeanette Winterson, The New York Times 


format_quote
format_quote

Criado Perez prøver ikke å bevise en enorm konspirasjon, hun bruker rett og slett data som en laser for å skjære gjennom tåken av ubevisste og tankeløse prioriteringer.


The Guardian 


format_quote
format_quote

En provoserende og livsviktig bok.

 

Publishers Weekly 

format_quote
format_quote

Denne boken er en rystende anklage mot den institusjonaliserte selvtilfredsheten og en intens anmodning om å kjempe imot den … Usynlige kvinner burde egge kvinner til kamp.

  

The Sunday Times  


format_quote
format_quote

Om noen lesere skulle antyde at vi har likestilling og kjønn ikke lenger betyr noe, er denne boken som burde ha bred allmenn appell et solid korrektiv til den tankegangen.

 

Kirkus Reviews 

format_quote
format_quote

Usynlige kvinner er en game-changer, en kompromissløs tornado av fakta – triste, sinte, negative og morsomme – som på briljant vis demonstrerer et ubestridelig faktum … ambisjonen og omfanget – og orginaliteten – til Usynlige kvinner er like enorm som historien om hva som skjer når vi glemmer å ta hensyn til halvparten av menneskeheten. Boken burde stå i hyllen til alle beslutningstagere, politikere og ledere.

 

The Times, Storbritannia  

format_quote
format_quote

Denne boken er et vendepunkt.


Süddeutsche Zeitung, Tyskland 

format_quote
format_quote

… at denne usynliggjøringen av kvinners liv, kropper og hverdag forekommer så bredt, nesten overalt, nesten hele tiden, er rett og slett sjokkerende. 


Svenska Dagbladet, Sverige  

format_quote

Caroline Criado Perez
Les mer om forfatteren