Tom Victor Gausdal - Forlaget Press

Tom Victor Gausdal

Tom victor gausdal

Foto: Anne Valeur

Tom Victor Gausdal er en av Norges mest kjente og bejublede kokker. Gausdals internasjonale gjennombrudd begynte da han ble kåret til Årets kokk i 2003 etter å ha overvunnet Sven Erik Renaa. Han er innehaver av tittelen verdens nest beste kokk, etter å ha blitt nummer to i Bocuse d’Or i 2005, ett skarve poeng bak vinneren. Han er også sølvvinner fra Global Chef i Dubai 2008, og i 2006 ble kokeboken hans Husmannskost kåret til ”Best Cookbook in the World” under Gourmand World Cookbook Awards i Kuala Lumpur. Tom Victor har konkurrert i mange land med sin 12 år lange fartstid med Kokkelandslaget, og var med da laget vant VM-gull i 2006. Sirkelen ble sluttet da han 20. Mars 2019 tok over som president for Bocuse d’Or Norge.


Til daglig er Tom Victor Gausdal medeier og en av driverne i restaurantkollektivet Lava Oslo som står bak suksesser som Katla, Sentralen, Hitchhiker, Smalhans, Strand, The Golden Chimp, Brutus, Hrìmnir, Stasjonen, Handwerk og Dugurd. Han har også vært fast matspaltist i Dagsavisen og har gitt ut åtte kokebøker. Vi kjenner han også fra TV-skjermen, hvor han har figurert som både programleder og deltager i blant annet Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.


Familiekokeboka (Med Ole Martin Alfsen, 2009) har blitt en formidabel suksess, ble kåret til årets beste kokebok og har solgt i over 150 000 eksemplarer. Kokkelære (2015) er den første helnorske basiskokeboka siden Schønberg Erkens kokebok. Den ble kåret til Årets beste kokebok og brukes både av kokkeskoler og i alminnelige kjøkken.

Grønnsakskokeboka (2018) ble skrevet sammen med barndomskompis og restaurantpartner Stian Floer og ble også kåret til Årets beste kokebok.


”Noen tror matlaging er noe jåleri, men det er tvert imot ganske heftig vil jeg si – Det her er rock’n’rull” - Tom Victor Gausdal.


 

 

Titler av Tom Victor Gausdal