Wenche Øyen - Forlaget Press

Wenche Øyen

Wenche oyen

Foto:

Wenche Øyen er en norsk billedkunstner som arbeider med oljemalerier, akvarell, tegning og grafikk. Hun tok sin utdannelse fra 1963 til 1972 ved malerlinjen ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole, Statens Kunstakademi og Kunstakademiet i Nederland.


Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger siden debuten ved UKS i 1972 og i 2002 var hun festspillutstiller ved Dei Nynorske Festspela på Ivar Aasen-tunet. Hun har deltatt på UKS Vårutstilling 5 ganger og Høstutstillingen 16 ganger siden 1972, og har deltatt på flere andre kollektivutstillinger i inn- og utland. Hun har mottatt flere illustrasjonspriser, billedbokpriser og kulturpriser, og er innkjøpt av blant annet Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk kulturråd, Nasjonalbiblioteket og Høgskolen i Oslo.


I tillegg har hun vært portrett-tegner for Det Norske Teatret og Nationalteatret, avistegner i Aftenposten, festspillillustratør i Bergen, og en hyppig brukt bokillustratør. Samtidig har hun hele tiden arbeidet som billedkunstner. Hun har behersker mange teknikker og har jobbet både med grafikk, oljemaling og ikke minst akvareller. Hennes særegne stil har alltid preget kunsten. Som Kunsthistoriker Kirsten Røvig Håberg sier i boken: «Wenche går til musikken og henter fornyelse og kraft til videre arbeid der. Mange har benyttet hennes bilder på samme måten, for de er fylt av musikk og poesi.»

Titler av Wenche Øyen