Forlaget Press

Carsten Jensen tildeles Bjørnsonprisen 2019

Styret i Bjørnstjerne Bjørnson-Akademiet tildeler Carsten Jensen Bjørnsonprisen 2019 for hans forfatterskap og engasjement. I likhet med Bjørnstjerne Bjørnson, er Jensen en forfatter som kjemper for menneskeverd og mot politisk undertrykkelse.  


Leder i Bjørnsonakademiet, Kristenn Einarsson kommenterer: «Det er krevende både å videreutvikle et omfattende og spennende forfatterskap og samtidig stå i samfunnsdebatten om viktige spørsmål. Årets vinner av Bjønsonprisen makter dette». 

Sjokoladeboka er årets Beste norske kokebok

Juryens begrunnelse: «med denne boka har Sverre Sætre (og fotograf Tommy Andresen) skapt noe som trolig blir stående som et standardverk innen sin sjanger. «Sjokoladeboka» er visuelt svært vellykket, det er høyt nivå på det faglige innholdet og selv «folk flest» kan lykkes med å lage det Sverre byr på av drikke, bakverk, desserter, konfekt, salte retter og så videre.»