Stian Floer er blant Norges aller fremste kokker og kokebokforfattere. Hans teft for nye konsepter og trender har gjort han til et av landets fremste matgründere med tydelig mål om å skape det beste økologiske, etiske og bærekraftige miljøet for matscena her til lands. Stian står bak kokebøkene Gatemat fra hele verden, Fiskekokeboka og Grønnsakskokeboka. Sistnevnte klatret opp til andre plass på bestselgerlista for generell litteratur og gjorde han til en av landets mestselgende kokebokforfattere med totalt over 300.000 solgte bøker.
Stian har også gjort seg bemerket på tv-skjermen som programleder i ”Nordens perler” hvor han sammen med Jannecke Weeden besøkte nordens aller vakreste steder og viste frem det skandinaviske kjøkken i beste sendetid på TV3. Stian Floer er grunnlegger av restaurant-kollektivet Lava Oslo som står bak suksesser som Katla, Sentralen, Hitchhiker, Strand, The Golden Chimp, Brutus, Hrìmnir, Stasjonen, Handwerk Oslo, Dugurd og Smalhans.
”Aahh, nå var’e mye greier” - Stian Floer