Forlaget Press

Daniel Mendelsohn på Norgesbesøk

Daniel Mendelsohn er aktuell med sin nye bok, Tre ringer, og kommer til Norge 18.-22. november.


Mendelsohn er professor i klassisk litteratur, prisbelønt forfatter og har gjort seg bemerket som kritiker, essayist og oversetter gjennom flere år. I høstens kritikerroste utgivelse, Tre ringer. En beretning om eksil og skjebne, utforsker han de underlige koblingene mellom tilfeldighetene som preger livene våre, og den stramt komponerte sammenhengen i historiene vi forteller. Boka vant Prix du Meilleur Livre Étranger 2020 og har høstet glitrende anmeldelser i både inn og utland.


Bergen:

Torsdag 18. november, Litteraturhuset

Mendelson møter forfatter og kritiker Inger Merete Hobbelstad til samtale på Litteraturhuset under tittelen Fortellinger fra eksil.

Link til arrangementet.


Oslo:

Søndag 21 november, Henie Onstad kunstsenter

Hør Linn Ullmann og Daniel Mendelsohn i samtale med Tone Hansen om litteratur og fotografi på Henie Onstad kunstsenter. Både Ullmann og Mendelsohn har bidratt med tekster til utgivelsen Eksponert: 170 år med fotografier fra Møllersamlingen. Etter samtalen blir det spesialomvisning i utstillingen med samme navn.

Link til arrangementet.


Mandag 22. november, Litteraturhuset

Daniel Mendelsohn samtaler med Helge Jordheim, professor i kulturhistorie, på Litteraturhuset i Oslo. Tittel for samtalen er Å skrive i eksil.

Link til arrangementet.


Vel møtt!