Aktuelt - Forlaget Press

Caroline Criado Perez besøker Norge

Bygget på hundrevis av studier og skrevet med energi, vidd og glitrende intelligens, er Usynlige kvinner en banebrytende avsløring av hvorfor vi lever i en verden designet for menn, en verden hvor vi er programmert til å se det mannlige kjønnet som standard og ignorere eller viske ut kvinnelig erfaring. 


Møt Caroline Criado Perez på Litteraturhuset i Oslo fredag 16. september eller på Litteraturhuset i Trondheim lørdag 17. september.

Suksess for Benedict Wells

Etter strålende kritikker i både VG og Dagbladet, har Benedict virkelig fått et publikum i Norge. Det første opplaget ble revet bort på noen dager.

Nå er andre opplag på lager.

Benedict Wells har hatt et eventyrlig salg i mange land, og stadig flere trykker hans forfatterskap til sitt bryst. Det gjelder særlig unge lesere som tidligere knapt har sett i en bok.Sommerlys i 4. opplag!

Sommeren er over, men Jón Kalman Stefánssons roman Sommerlys, selger fortsatt. Nå er det fjerde opplaget her, og Sommerlys er nå uten tvil Stefánssons store kommersielle gjennombrudd i Norge. Dette er den sjette romanen vi utgir av Stefansson, hvorav alle hans bøker er blitt kritikernes favoritter. Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte er senere utgitt i samleutgaven Gutten. Fartein Horgar skapte furore da han i anmeldelsen av siste bok i trillogien oppfordret alle til å kjøpe boka, ta en sykedag og lese den i ett strekk. Fiskene har ingen føtter og Omtrent på størrelse med universet fikk også fabelaktige kritikker, og forfatteren er nominert til Nordisk Råds litteraturpris hele fire ganger!

Sommerlys i 3. opplag!

Islandske Jón Kalman Stefánsson har sin andre uke på bestselgerlistene med gjennombruddsromanen Sommerlys, og så kommer natten og etter bare en måned i salg har vi bestilt det tredje opplaget av boken.


Dette er den sjette romanen vi utgir av Stefansson, hvorav alle hans bøker er blitt kritikernes favoritter. Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte er senere utgitt i samleutgaven Gutten. Fartein Horgar skapte furore da han i anmeldelsen av siste bok i trillogien oppfordret alle til å kjøpe boka, ta en sykedag og lese den i ett strekk.


Fiskene har ingen føtter og Omtrent på størrelse med universet fikk også fabelaktige kritikker, og forfatteren er nominert til Nordisk Råds litteraturpris hele fire ganger.Nyhet

Daniel Mendelsohn er Norgesaktuell med sin siste bok En odyssé, En far, en sønn og et epos og i den forbindelse kommer han til Norge. Tirsdag 24. okt er han gjest på Litteraturhuset i Trondheim, onsdag 25. okt er han gjest på Litteraturhuset i Oslo og til slutt reiser han til Bergen for å være på Litteraturhuset torsdag 26. okt.

Dobloug-prisen til Johannes Anyuru

Det var med blandede følelser Johannes Anyuru mottok Dobloug-prisen som deles ut av Svenska Akademien. I et innlegg i Dagens Nyheter skrev Johannes Anyuru om prisen selv, og om tvilen for om han skulle akseptere den eller ikke.Kraften får stor oppmerksomhet i Norge

Forrige uke lanserte vi Kraften av Naomi Alderman og boken har fått stor oppmerksomhet i norske medier:


«Alderman lykkes imidlertid godt i sin lekne, men samtidig spennende utforskning av hva som er makt, og hva som er kjønn. Som med de aller beste fabelfortellinger legger man boken fra seg og forundres over dagligdagse ting man bare litt tidligere tok for gitt. At man aldri tenker over Knut Ofstads oversettergjerning underveis, er et sikkert tegn på godt utført arbeid.»

Bjørn Gabrielsen, DN


«Hva skjer når jenter får makt? Svært lesverdig og underholdende (…) kan fort bli en klassiker»

Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen


«Alderman flombelyser virkelighetens kjønnshierarkiske verdensorden»

Karianne Gamkinn, Klassekampen


«(...) den gir et rikt grunnlag for diskusjon og refleksjon om viktige temaer, det er det ingen tvil om.»

Marie Kleve, DagbladetTre gull til Forlaget Press

Grafill har kåret Årets vakreste bøker 2018 og Forlaget Press fikk hele tre gull.


Konkurransen Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle delen av bokbransjen, og har eksistert siden 1933. Av totalt 280 innsendte bidrag i 2018, fikk 55 bøker pris i går kveld.


Våre prisvinnere er Karoline Hjorth og Riitta Ikonens Eyes big as plates vant i kategorien Årets vakreste bokomslag. Grafisk jobb er gjort av Greger Ulf Nilson.


Bokstavene i historien av Øystein Rannem ble kåret til Årets vakreste faktabok, designet av Rune Døli hos Modest.


Bedriftshistorien Vestre - Folk + Form er utgitt i en teknisk nyskapende kassett og det er Henrik Haugan hos Snøhetta som har skapt boken som vant i kategorien Årets vakreste bok i åpen klasse.Samlet for første gang

I år har Jón Kalman Stefánssons roman Sommerlys truffet blink hos både kritikere og lesere og nå slipper Forlaget Press en flott samlepocket av de to Keflavik-romanene. For den første, Fiskene har ingen føtter, ble han nominert til både Nordisk Råds litteraturpris i 2015 og Man Booker-prisen i 2017.


Romanene kretser om oppvekst, drømmer og miljøet rundt den amerikanske flybasen. om verden og den helt spesielle livsoppgaven det er å være islending.  


Hans forrige samling, trilogien om Gutten, solgte godt og forfatteren har vært nominert til Nordisk Råd fire ganger og er en av de mest populære i hjemlandet. Forlaget Press utgir Jón Kalman Stefánssons nye roman Historien om Asta neste år.