Aktuelt - Forlaget Press

Klimaguiden som kunstinstallasjon

Bragprisvinnerne Thomas Horne og Eivind Platou har vært ansvarlig for design og utforming av den nyåpnede Klimastien i Tønsberg.

Fem installasjoner er plassert ulike steder i kommunen, og tar for seg klimaavtrykket av ulike handlinger. Gjennom Klimastien ønsker kommunen å sette klima og miljø på dagsorden og involvere innbyggerne i målet om å redusere klimagassutslipp. Utstillingen vil stå til over sommeren 2021.Stor interesse for "Hva vet historikerne?"

Nylig lanserte vi Espen Søbyes «Hva vet historikerne? Om hjemmefronten og deportasjonen av jødene» og boka har fått bred dekning i media. Søbye har blitt intervjuet i en rekke aviser, deriblant Dagsavisen, Aftenposten og Klassekampen.


Flere medier har også anmeldt boka. NRKs anmelder konkluderer med at «Espen Søbyes bok er et viktig og engasjert arbeid, den bringer diskusjonen om den norske jødeforfølgelsen videre.» Dagbladet omtaler boka som «et ytterst viktig, veldokumentert og tankevekkende bidrag til forståelsen av deportasjonen av jødene og hjemmefrontens rolle.» og triller terningen til 5.
Suksess for Benedict Wells

Etter strålende kritikker i både VG og Dagbladet, har Benedict virkelig fått et publikum i Norge. Det første opplaget ble revet bort på noen dager.

Nå er andre opplag på lager.

Benedict Wells har hatt et eventyrlig salg i mange land, og stadig flere trykker hans forfatterskap til sitt bryst. Det gjelder særlig unge lesere som tidligere knapt har sett i en bok.Sommerlys i 4. opplag!

Sommeren er over, men Jón Kalman Stefánssons roman Sommerlys, selger fortsatt. Nå er det fjerde opplaget her, og Sommerlys er nå uten tvil Stefánssons store kommersielle gjennombrudd i Norge. Dette er den sjette romanen vi utgir av Stefansson, hvorav alle hans bøker er blitt kritikernes favoritter. Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte er senere utgitt i samleutgaven Gutten. Fartein Horgar skapte furore da han i anmeldelsen av siste bok i trillogien oppfordret alle til å kjøpe boka, ta en sykedag og lese den i ett strekk. Fiskene har ingen føtter og Omtrent på størrelse med universet fikk også fabelaktige kritikker, og forfatteren er nominert til Nordisk Råds litteraturpris hele fire ganger!

Dobloug-prisen til Johannes Anyuru

Det var med blandede følelser Johannes Anyuru mottok Dobloug-prisen som deles ut av Svenska Akademien. I et innlegg i Dagens Nyheter skrev Johannes Anyuru om prisen selv, og om tvilen for om han skulle akseptere den eller ikke.Tre gull til Forlaget Press

Grafill har kåret Årets vakreste bøker 2018 og Forlaget Press fikk hele tre gull.


Konkurransen Årets vakreste Bøker hedrer den visuelle delen av bokbransjen, og har eksistert siden 1933. Av totalt 280 innsendte bidrag i 2018, fikk 55 bøker pris i går kveld.


Våre prisvinnere er Karoline Hjorth og Riitta Ikonens Eyes big as plates vant i kategorien Årets vakreste bokomslag. Grafisk jobb er gjort av Greger Ulf Nilson.


Bokstavene i historien av Øystein Rannem ble kåret til Årets vakreste faktabok, designet av Rune Døli hos Modest.


Bedriftshistorien Vestre - Folk + Form er utgitt i en teknisk nyskapende kassett og det er Henrik Haugan hos Snøhetta som har skapt boken som vant i kategorien Årets vakreste bok i åpen klasse.Samlet for første gang

I år har Jón Kalman Stefánssons roman Sommerlys truffet blink hos både kritikere og lesere og nå slipper Forlaget Press en flott samlepocket av de to Keflavik-romanene. For den første, Fiskene har ingen føtter, ble han nominert til både Nordisk Råds litteraturpris i 2015 og Man Booker-prisen i 2017.


Romanene kretser om oppvekst, drømmer og miljøet rundt den amerikanske flybasen. om verden og den helt spesielle livsoppgaven det er å være islending.  


Hans forrige samling, trilogien om Gutten, solgte godt og forfatteren har vært nominert til Nordisk Råd fire ganger og er en av de mest populære i hjemlandet. Forlaget Press utgir Jón Kalman Stefánssons nye roman Historien om Asta neste år.