Menneskets hjerte (pocket) - ISBN 9788275477116 - Forlaget Press

Jón Kalman Stefánsson

Menneskets hjerte (pocket)

Menneskets hjerte pocket

Pris: 199,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275477116
  • STATUS:I salg
  • OVERSETTER:Tone Myklebost
    • UTG.ÅR:2014
    expand_more

Gutten bor i landsbyen nå, hos Gertrud. Gertrud er en egensindig kvinne, hun slåss hele tiden for sin selvstendighet, hun slåss mot makten og kjøpmennene, hun slåss for seg selv. I landsbyen handler alt om fisket. Men de nye tidene kommer også, dampskipet kommer, telefonen kommer, nye tanker kommer, språk og ord som ingen har hørt før kommer, med bølgene. Menneskets hjerte er en bok om kjærlighet og frihet. Hva er det å elske og å bli forelsket? spør gutten. Og hvem skal man egentlig velge?

Jón Kalman Stefánsson er en av Islands mest omtalte forfattere internasjonalt, og en stor favoritt også blant norske lesere og kritikere.  Gutten har vi møtt tidligere, først i Himmelrike og helvete, der han mistet sin beste venn på havet, så i Englenes sorg, der han selv møtte døden og farene i snøstormen på fjellet. Nå, i trilogiens avsluttende del, leter han etter sin framtid. Menneskets hjerte fullfører en av de sterkeste, vakreste og mest kritikerroste romanseriene i moderne nordisk litteratur. 

Om Jón Kalman Stefánsson:

«Jón Kalman Stefánsson er en stor og særpreget forfatter. Hver gang jeg leser ham blir jeg minnet om hva litteraturen – og den tilsynelatende enkle lille saken vi kaller livet – egentlig handler om. Han er en tidløs forteller.»
Carsten Jensen

format_quote

Det hender jeg leser bøker — noe jeg antar gjelder de fleste av oss — som er så gode at jeg ikke kan forstå hvordan det er mulig å skrive dem.
Cathrine Krøger, Dagbladet.

format_quote
format_quote

Storslagen poetisk, melankolsk roman fra Island.
Gabriel Moro Vosgraff, VG

format_quote
format_quote

Skynd deg til bokhandelen, ta en sykedag, trekk en kopp te og les denne boken i et strekk. Det har den fortjent.
Fartein Horgar, Adresseavisa

format_quote
format_quote

Nå som hele trilogien er tilgjengelig på norsk, er det ikke lenger noen tvil: En soleklar 6-er på terningen.
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

format_quote

Jón Kalman Stefánsson
Les mer om forfatteren