Englenes sorg (pocket) - ISBN 9788275475242 - Forlaget Press

Jón Kalman Stefánsson

Englenes sorg (pocket)

Englenes sorg pocket

Pris: 199,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275475242
  • STATUS:I salg
  • OVERSETTER:Tone Myklebost
    • UTG.ÅR:2012
    • KATEGORIER:Pocket
    expand_more

Noen ganger er tiden en forbannet plage. Den gir oss alt – bare for å ta alt tilbake fra oss med det samme. Englenes sorg er en frittstående fortsettelse av Stefánssons mesterverk Himmelrike og helvete, men kan like gjerne leses på egen hånd.

Det er tre uker siden nå at Gutten kom til byen med en bok i ryggsekken, og for hver dag som går øker avstanden til den han var før. Sammen med Jens postmann må han gå over til Vinterstranden. Det er slutten av april, og snøen faller overalt, bygger bro mellom jord og himmel, sletter ut landskap og retninger. Hvis Djevelen selv har skapt noe i verden må det være snøstormer i fjellene, i vinden.

format_quote

Denne boken markerer et vendepunkt i Stefánssons karriere. Som alle store kunstverk er Englenes sorg nøye komponert, og Jón Kalmans evner som forteller når et foreløpig høydepunkt: Historien lokker leseren til seg og drar ham av gårde.
Gauti Kristmannson, Víðsjá, Islandsk radio

format_quote
format_quote

Et storverk. En nydelig skrevet og medrivende fortelling om menneskene som vandret i våre gater den gang for lenge siden.
Páll Baldvin Baldvinsson, Fréttablaðið

format_quote
format_quote

Islandske Jón Kalman Stefánsson burde forlengst ha fått Nordisk råds litteraturpris. Nobelprisen, for den del. (...) Stefánsson er en helt unik forfatter.
Cathrine Krøger, Dagbladet

format_quote
format_quote

Skremmende vakkert uvær. (...) Om ikke Jón Kalman Stefánsson mottar Nordisk Råds Litteraturpris for Englenes sorg, så gjør han det når tredje bind i trilogien foreligger. Sann mine ord. Enkelte snakker allerede om Nobelprisen.
Fartein Horgar, Adresseavisen

format_quote
format_quote

Han [Stefánsson] er aldri betre enn når han skildrar den bitande kulda, stormen og snøen og menneska som kjempar seg fram i desse. (...) Det er uansett ein stor roman vi her har med å gjøra, som omsetjar Tone Myklebost på ein god måte har gjort tilgjengeleg for norske lesarar.
Steinar Lillehaug, Klassekampen

format_quote
format_quote

Himmelsk bra. (...) Dette er litteratur av aller ypperste klasse. Sterkt billedskapende språk i kombinasjon med evig aktuell tematikk er en uslåelig kombinasjon.
Sindre Hovdenakk, VG

format_quote

Jón Kalman Stefánsson
Les mer om forfatteren