År i Rødt støv - ISBN 9788275474825 - Forlaget Press

Qiu Xiaolong

År i Rødt støv

Ar i rodt stov

Pris: 329,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275474825
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2011
    expand_more

Menneskene i Rødt støv er overbevist om at gaten deres er den beste i hele Shanghai. Selv om den er en helt vanlig gate, full av gammeldagse shikumen-hus, bygd i en helt annen tid. Når det blir kveld og lyktene tennes samles beboerne utenfor husene for å fortelle hverandre historier. Gjennom de små historiene, og gjennom gaten, blåser hele tiden den store historien, den som kaster om på alt, forandrer menneskenes liv, sprer et fint rødt støv som legger seg over alle ting. Til sammen speiler de små sammenhengende historiene hele utviklingen fra optimismen etter den kinesiske borgerkrigen, gjennom kulturrevolusjonens grusomheter fram til dagens schizofrene kapitalistiske samfunn. Resultatet er en bok som gir et annerledes nært og menneskelig bilde av en stor og fremmed historie.
 

format_quote

Qiu Xiaolongs bok Rødt støv er en bokperle om Kinas mennesker gjennom de siste 60 årene.
Anita Korsgaard, Vårt Land

format_quote
format_quote

Rike og stemningsfulle historier, mettet med øyeblikk av pathos og skarp humor. Et litterært portrett av Shanghais tapte år og Kinas
enorme omveltinger, gjennom femårsplaner og kulturrevolusjon, Maos død, opptøyene på Tianmenplassen og etterspillet som fulgte.
New York Times

format_quote
format_quote

Med sin særegne blanding av poesi og historie er Qui Xialong en av Shanghais fremste kronikører. I År i Rødt Støv forteller han en serie sammenhengende fortellinger, som hele tiden skifter mening for hver ny historie som kommer til.
Independent

format_quote

Qiu Xiaolong
Les mer om forfatteren