Gjerningsmann - ISBN 9788232805761 - Forlaget Press

Stig Millehaugen

Gjerningsmann

Gjerningsmann

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788232805761
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
  • UTG.ÅR:2023
  • VEKT:0.31
  • BOKGR:31
  expand_more

«Dette er min historie, mitt livsløp. Jeg har sittet hele mitt voksne liv i fengsel og er domfelt for flere svært alvorlige forbrytelser, og i denne boka vil jeg fortelle om en rekke brutale voldshandlinger. Jeg vet hvor fort livet vender, det tar bare brøkdelen av et sekund. Du vet det ikke da, men den hendelsen, enten du er offer, etterlatt eller gjerningsmann, vil følge deg resten av livet.»


STIG MILLEHAUGEN (f. 1969) er domfelt for en rekke ran, gisseltakinger og to drap. Han har vært fengslet i 35 år, noe som gjør ham til den lengst sonende i Norge. I 2012 ble han idømt lovens strengeste straff på 21 års forvaring for drapet på Mohammed «Jeddi» Javed. Tiden i forvaring har han i hovedsak de siste årene brukt på å lese og skrive. Dette er hans historie, skrevet av ham selv. (f

format_quote

Det er en drivende god bok. Den er velskrevet og tar for seg historien fra start til slutt. Det er interessant å se hvordan ting utvikler seg gradvis fra å begynne med å stjele BMX-sykler til ran.


Johnny Brenna, tidligere politispaner og forfatter, TV2

format_quote
format_quote

Kampen mellom selvforakt og selvrespekt, der utfallet ennå ikke er avgjort, er tekstenes virkelige eksistensielle strid. Og måten Millehaugen skriver den frem på, fortjener utelukkende respekt, som man ville sagt i hans hjemmemiljø.Bjarne Riiser Gundersen, Morgenbladet

format_quote
format_quote

Gjerningsmann er en problematisk bok, men den er også viktig, for memoarsjangeren i den norske offentligheten er særlig forbeholdt mennesker fra samfunnets øvre luftlag. Millehaugen skildrer samfunnet nedenfra, og slike skildringer fins det ikke for mange av.


Dag Eivind Undheim Larsen, Klassekampen

format_quote
format_quote

Gjerningsmann viser at Millehaugen har visse talenter når det gjelder skriving. Han fører et lettfattelig språk, krydret med litt kriminell sjargong og enkelte ord og uttrykk hentet fra østkantdialekten i Groruddalen. Et levende og direkte språk.


Inge D. Hanssen, Aftenposten

format_quote

Stig Millehaugen
Les mer om forfatteren