- shopping_cartHandlekurv
Bilde Tittel ISBN/varenr. Pris Ant. Fjern Totalt: ,-
Bilde | Tittel | ISBN/varenr. | Pris | Ant. | Fjern |
---|
Pris: 199,-
Antibiotikaresistens er en snikende epidemi som truer med å ødelegge det globale helsevesenet innenfra. Hvis antibiotika slutter å virke, vil det moderne medisinske systemet langt på vei kollapse. Likevel snakker vi nesten aldri om trusselen som omgir oss. Krigen mot bakteriene kartlegger en av de største utfordringene verden står ovenfor i dag.
Men boka forteller også den fascinerende historien om menneskets langvarige kamp mot bakteriene – fra pesten utslettet halvparten av Londons befolkning til penicillinet reddet tusenvis av soldatliv under D-dagen. Erik Martiniussen snakker med helsearbeidere og bønder i Norge, Europa og USA om hvordan antibiotikabruken kan reduseres drastisk. Han jakter etter nye bakteriedrepere på tubestasjoner i London og i elvemudderet langs Themsen. Og han utforsker de glemte kurene – og den nye kunnskapen om bakterienes vesen – som gjør det mulig å se for seg en medisin langt mindre avhengig av antibiotika. Kanskje kan krigen mot bakteriene først vinnes hvis vi slutter å se på dette som en krig?
Andre opplag er ute nå med nytt forord om antibiotika og koronakrisen.
Erik Martiniussen (f. 1975) er journalist og forfatter, og debuterte med den mye omtalte sakprosaboka Drivhuseffekten – klimapolitikken som forsvant (2013). Krigen mot bakteriene har allerede vakt bred interesse blant internasjonale forleggere.
format_quote format_quote
Maritiniussens bok er et smart og solid bidrag til den pågående kunnskapsdugnaden om kroppen som vi nå er vitne til - i koronaens tid.
Knut Hoem, NRK
format_quote format_quote
Allerede i mars kan jeg si: Denne boken om bakterier er en av årets beste! [...] Jeg bøyer meg i det bakteriefylte støvet for forfatter og journalist Erik Martiniussen og hans jakt på bakterier. Dette er en storslagen bok om noen av våre minste fiender og venner.
Hilde Østby, Aftenposten
format_quote format_quote
[Ei) nøktern bok der fakta får tala for seg sjølve. Han klarer seg utan svartmalande og skremmande adjektiv, men stolar på at dramatikken i stoffet er sterk nok til å halda lesaren fast. Og han går til intervjuobjekta sine med eit ope, nysgjerrig sinn, utan fastlåste oppfatningar. Resultatet er blitt helseopplysning og naturvitskapleg forskingsjournalistikk av høg klasse.
Tom Hetland, Stavanger Aftenblad
format_quote format_quote
«Tross alt dette snakkes det lite om resistenstrusselen, og vi fortsetter å pøse ut antibiotika, både i medisinen og i jordbruket. Da er det bra vi har forfattere som Erik Martiniussen: framifrå formidlere, hvis misjon ikke er å drive med unødig skremselspropaganda. Snarere opplyser han, på en grundig og pedagogisk måte, hva vi faktisk står overfor – og bidrar med forslag til løsninger. [.... Boken er en vekker som bør leses både av folk flest og av myndighetene. Kanskje er det akkurat nå, i krisetid, vi virkelig kan ta til oss dette stoffet.»
Ellen Sofie Lauritzen, DN
format_quote format_quote
"[Erik Martiniussen] imponerer med sin klarhet, grundighet og enorme stofftilfang – og ikke minst språklige tydelighet som gjør at boka med letthet kan leses av gud og hvermann."
Cathrine Krøger, Dagbladet
format_quote