Navnenes hus - ISBN 9788232801794 - Forlaget Press

Colm Tóibín

Navnenes hus

Navnenes hus 2

Pris: 399,-

 • info
 • ISBN 9788232801794
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
 • OVERSETTER:Merete Alfsen
  • UTG.ÅR:2018
  • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
  • VEKT:0.434
  • BOKGR:42
  expand_more

En hær skal ut i krig. Havna er full av skip, våpnene blinker i sola. Gudene lover medvind for flåten, ærefull seier i kampen. De krever bare et offer først. Kong Agamemnon gir dem det de ber om: På bryllupsdagen blir hans egen datter Ifigenia ført til offerbenken.


Historien om kong Agamemnons og hans familie er en av dystreste og mest dramatiske i den greske mytologien. I Navnenes hus gir av vår tids største romanforfattere nytt liv til denne overveldende historien, så intenst at vi kjenner karakterenes sorg, hat og hevntørst dypt i kroppen. Den utro dronning Klytaimnestra sørger over datteren samtidig som han planlegger hevnmordet på ektemannen. Sønnen Orestes rømmer og må gå i eksil etter drapet på Agamemnon. Mens Elektra våker over moren Klytaimnestra og hennes elsker Aigistus med kaldt hat og tålmodig langsomhet, mens hun venter på at broren skal vende tilbake, slik at hun kan holde alles skjebne i sine hender.


Colm Tóibín har skrevet er en rystende og intenst fengslende roman om lengsel, begjær og svik –spennende som en thriller, voldsom som Game of Thrones, levende som Knausgårds bibelscener i En tid for alt og klokt og kompromissløst om et Ibsen-stykke. Navnenes hus er et moderne mesterverk av en roman.

format_quote

Uforglemmelig. Tóibíns skrivekunst er nøkkelen til en triumf: en nesten perfekt kombinasjon av fortettet knapphet og briljant observerte detaljer.

Mary Beard, New York Times

format_quote
format_quote

Et mesterverk. Som historieforteller er Tóibín er en gigant – med denne romanen har han vist hvor langt det er mulig å nå.

Edith Hall, Daily Telegraph 

format_quote
format_quote

Ingen levende forfatter fanger inn bevissthetens bevegelser og fornemmelser bedre enn Colm Tóibín. Og aldri har han vist større kraft enn her.

Washington Post

format_quote
format_quote

En lysende gjenfortelling av de greske mytene. Og en feiring av hva romanen som sjanger er i stand til å gjøre.

The Observer

format_quote
format_quote

En grufull og dypt menneskelig fortelling: Vill, skitten og skremmende troverdig.

The Guardian

format_quote
format_quote

Historien har mye av den samme appellen som Game of Thrones. Men i stedet for billige fortellertriks får vi slående bilder av ødeleggelse, forlatthet og knust kjærlighet. Kongefamiliens hus er et skyggeland fullt av hviskninger, gjenferd og usagte, foruroligende minner.

Financial Times

format_quote
format_quote

Colm Tóibín gir kjøtt og blod til de greske mytene. Stilen er typisk elegant – stram og subtil. Og scenene med Klytaimnestra og hennes elsker Aigistus er mørkt eggende.

The Times

format_quote

Colm Tóibín
Les mer om forfatteren