Vinter i Maine - ISBN 9788275474474 - Forlaget Press

Gerard Donovan

Vinter i Maine

Vinter i maine 1

Pris: 349,-

Kjøp
  • info
  • ISBN 9788275474474
  • STATUS:I salg
bookBla i boka
    • UTG.ÅR:2011
    • KATEGORIER:Skjønnlitteratur
    expand_more

Presis og ubehagelig som en thriller, vakker og medrivende som et dikt – like fremmed og likevel menneskelig som bindene med Shakespeare som Julius leser foran peisen om kveldene.

Den mørke og vakre tragedien om Julius Winsome og hans hund har blitt oversatt til en rekke språk, og har blitt en bestselger både i Tyskland og Frankrike.

format_quote

Brutalt og fint fortalt, er det. I blant forbausende vakkert.
Leif Ekle, NRK P2

format_quote
format_quote

Skal du velge deg ei bok nå som snøen er i ferd med å bite seg fast i Finnmark, skal du velge «Vinter i Maine». Ikke fordi boka handler spesielt mye om vinter eller åpne landskap, men fordi den er så brutalt vakker. Fordi historien griper seg og holder deg fast under pleddet i sofakroken, under dyna på kvelden eller over spisebordet til frokost. Og jeg lover deg, den sitter i lenge, lenge etter  at du er ferdig.
Helle, Finnmark Dagblad

format_quote
format_quote

Skremmende. Sært. Vakkert. Grusomt. Gerard Donovans «villmarksroman» fra de øde landskapene i nordlige Maine er hardkokt thriller, psykologisk roman og utsøkt poesi på en gang.
Arne Hugo Stølan, VG

format_quote
format_quote

Gerard Donovans roman er så vakker, så full av poesi, av litteratur, av kjærlighet – eller tapet av kjærlighet.
Cathrine Krøger, Dagbladet

format_quote
format_quote

Detaljene er få, men ofte mangetydige, den psykologiske innsikten er antydet, men aldri utbrodert. (...) referansene til Shakespeare og amerikansk landskap har formodentlig gjort oversetterarbeidet til en utfordring. Kyrre Haugen Bakke har løst oppgaven med imponerende stilsikkerhet.
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

format_quote
format_quote

En liten, blodstenket roman som rommer veldig mye.
Alexander Schindler, Dagsavisen

format_quote
format_quote

Gerard Donovan har skrevet en bok som både er poetisk, vakker og med thrillerens spenning innebygd i teksten. En bok som man ikke så fort blir ferdig med. Den sitter i, lenge.
Torbjørn Trysnes, Fædrelandsvennen

format_quote
format_quote

Imponerende gjort. Den har en særegen stemning, nærmest skremmende. Skremmende fordi den på en troverdig måte forteller hvordan et menneske i sin ensomhet danner et forkvaklet bilde av verden og menneskene i den.
Kjetil Skotte, Oppland Arbeiderblad

format_quote

Gerard Donovan
Les mer om forfatteren