Crux - ISBN 9788232804597 - Forlaget Press

Sven G. Simonsen

Crux

Pris: 379,-

 • info
 • ISBN 9788232804597
 • INNB:Innbundet
 • STATUS:I salg
  • UTG.ÅR:2022
  • KATEGORIER:Krim
  • VEKT:0.457
  • BOKGR:41
  expand_more

Nationaltheatret T-banestasjon: Norges nyutnevnte utviklingsminister blir alvorlig skadet i det som kan være et terrorangrep.


Noen uker senere blir Liv Eriksson kalt inn til en konfidensiell samtale på politihuset. Hun får vite at Dawit, en ung venn og flyktning fra Eritrea, er blitt dratt inn i en kriminell gjeng. Da statsråden ble forsøkt drept, befant Dawit seg like ved, sammen med den karismatiske gjenglederen Yonas.


Angrepet på statsråden er fremdeles et mysterium for etterforskerne. Ligger løsningen i det media kaller 'gjengsporet'? For Liv haster det med å bevise Dawits uskyld, og redde ham ut av Yonas' grep. En mistanke får Liv til å reise til Haiti for å finne svar. For sent oppdager hun at hun samtidig river opp gamle sår, og hun tvinges til å mobilisere alt hun har av ressurser for å redde seg selv og andre.


Sven G. Simonsen er journalist, statsviter og bistandsarbeider. Han har jobbet som forsker ved Institutt for fredsforskning og har vært på flere oppdrag for UNICEF. For sin thriller-debut, Risiko, ble han nominert til årets beste krimdebutant - Nytt blod-prisen.

format_quote

Simonsen har godt grep om stoffet sitt. Ækksjn-scenene er mange, de drives friskt framover.


Leif Ekle, NRK

format_quote
format_quote

Sven G. Simonsen fremstår som en habil krimforfatter, og fortellingen vinner på forfatterens bakgrunn som journalist og bistandsarbeider.


Bjørn Johannessen, Bistandsaktuelt

format_quote
format_quote

Heftig adrenalinkick! Crux er befriende, frisk og spennende lesing fra begynnelse til slutt. [...] Vi trenger hardtslående damer i norsk spenningslitteratur, og de blir ikke tøffere enn Liv Eriksson. Og så trenger vi nye norske forfattere som våger å løfte det stemoderlig behandlede actionthrillerformatet til nye høyder. Sven G. Simonsen gjør akkurat det.


Geir Tangen, Bokbloggeir

format_quote
format_quote

En vesentlig årsak til at Sven G. Simonsen med denne boken nå befester sin posisjon som dreven kriminalforfatter, er også at han skriver særdeles godt.

Dialoger, miljø- og personskildringer er både nøkterne og levende på samme tid – og kjemisk frie for klisjeer og spekulative elementer. Det samme gjelder de actionpregede scenene som ruller like effektivt som på film.


Jon Gangdal, forfatter og Everst-bestiger, i magasinet Klatring

format_quote
format_quote

Simonsen forener actionthrillerens krav til spenning med seriøse dypdykk i blant annet bistandsarbeid og internasjonal kriminalitet. Det er et bra prosjekt.


Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

format_quote
format_quote

Fylt med spenning og action.


Sven Gjerulsen, Tvedestrandsposten

format_quote
format_quote

Raske, troverdige dialoger, et sprakende språk og brennhet spenning former den nervepirrende krimen Crux.


Litteraturviteren

format_quote
format_quote

Raske sceneskift og flere handlingstråder, som nennsomt flettes sammen, gjør Crux til en slukebok av dimensjoner. Etter hvert som sammenhengene viser seg, satte skrekken seg i magen, og selv om jeg satt i sofaen og leste, hadde jeg behov for å kikke meg over skulderen. [...]Crux er en thriller av beste sort, skremmende og heseblesende, men uten makabre innslag som kan skremme vekk sarte sjeler.


Tine Sundal, Tine sin blogg

format_quote
format_quote

Dette er en thriller med internasjonalt snitt. Jeg ble raskt slukt inn i storyen, og der ble jeg værende til siste side var lest. [...] En thriller med både action, tempo, spenning og nye vendinger hele veien. Husk å puste underveis!


 Henning Sviland, Henningbokhylle

format_quote
format_quote

[J]eg har virkelig sansen for denne tøffe dama og koste meg igjennom kapitlene. Tempo og action, med kjappe sceneskift og ingen makabre beskrivelser gjennom boken.


Hilde Sæther, Hildes bokhylle

format_quote
format_quote

Crux er en bok med et veldig driv, stadige vendinger, spektakulære actionscener både fra Haiti og i Oslo, og med korte handlingsmettede kapitler som bringer deg raskt fremover i handlingen. Jeg ble hjelpeløst og totalt oppslukt og leste de drøye 300 sidene tilnærmet sammenhengende. 


Ernst Stenberg, @ernststenberg  


format_quote

Sven G. Simonsen
Les mer om forfatteren